Архив новини Община Несебър


Турнир по подводен риболов бе една от атракциите на Несебър през уикенда

Несебър за втора поредна година бе домакин на състезанието по подводен риболов за Купа „Месембрия”, трети кръг от националния шампионат Купа „България”. В древния град близо 80 участници се бореха за първото място през уикенда, но най-добър сред добрите бе Пламен Арабаджиев от клуб „Нафтекс” -Бургас. След близо 5 часа под водата, уловената от него риба се оказа най-много и той спечели състезанието. Янаки Стоянов, зам.кмет по „Общински ред, спорт и младежки дейности” връчи от името на община Несебър приза на победителя.
Публикувано на 05 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

„Синьо лято” на спортната площадка
Футбол, бягане, волейбол, баскетбол, скачане на въже, народна топка, състезание с колела са част от желанията на децата на Несебър за спортни игри по време на лятната ваканция. Това е заключението, след като голяма част от участниците попълниха специална анкета с въпроси в съботния ден. Тогава на спортната площадка на крайбрежния булевард всеки малчуган, който искаше, можеше да се включи в игра на федербал, организирана в рамките на общинската инициатива „Синьо лято”. Следващата проява по същата програма ще е на 16 юли –петък, когато отново приятни изненади и много положителни емоции ще очакват деца и родители, живеещи или дошли на лятна почивка в Несебър.
Публикувано на 05 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Безплатни ехографски прегледи за жителите на Несебър
Модерна апаратура за ултразвукова диагностика бе представена в медицински център в Сл. бряг

От утре, 5 юли, жителите на община Несебър ще имат възможността да си запишат час за безплатен ехографски преглед в Медицински център „Д-р Димитър Пеев" в Слънчев бряг. Здравната инициатива ще продължи до края на месеца, а единственото, което е необходимо да си носи пациентът е лична карта. Това каза в края на работната седмица д-р Илиев, управител на лечебното заведение, по време на официалното представяне на закупения преди дни ехограф.
Публикувано на 04 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Медийна групировка превръща журналистиката в клевета

Изкореняването на корупцията и мутризацията в Несебър дразни засегнатите

Известна новопоявила се „медийна групировка” завладяла устремно редица национални и местни издания, превърна журналистиката в клеветническа пропаганда. Една от мишените е кметът на Несебър Николай Димитров. Практиката срещу Димитров да се тиражират неверни и лъжливи статии във в. „Телеграф” девалвира смисъла на журналистическата професия до долнопробна „жълто-черна” манипулация на общественото мнение.
Публикувано на 02 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

ИГРИ НА ОТКРИТО ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
Приятни изненади и много положителни емоции очакват утре – 3 юли, деца и родители, живеещи или дошли на лятна почивка в Несебър. В съботния ден, 3-ти юли, от 19 часа на Северния крайбрежен булевард ще се проведат атрактивни спортни игри, които са част от инициативата на общината „Синьо лято”.
Община Несебър кани всички децата, съмишленици на идеята да прекарват времето си през ваканцията на открито, да се присъединят към игрите и очаква подкрепа и съдействие от страна на родителите им.
Повече информация относно предстоящото събитие, част от инициативата „Синьо лято”, заинтересуваните лица могат да получат на телефон: 0887 452 348
Публикувано на 02 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Подводен риболов събира търсачи на силни усещания в Несебър
За втора поредна година Несебър ще бъде домакин на състезание по подводен риболов Купа „Месембрия”. Близо 80 участника от над 10 отбора от цялата страна ще се съберат в древния град тази събота- 3 юли, за да премерят сили и умения по пътя към победата. Към първото място ще се стремят и около 10-на състезатели от Несебър. Началото на подводното предизвикателство е от 10:15 часа пред Морска гара в стария град. Продължителността на подводния риболов в Несебърския залив ще бъде 5 часа. Награждаването на най-добрите сред добрите ще се състои в ресторант „Болярка” – Морска гара в 17:00 часа. Организатори на състезанието по подводен риболов са Спортен клуб по водни спортове „Месембрия” – Несебър и Община Несебър.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Старият Несебър грейна с ново нощно осветление
Провлакът се превърна в светещ път към полуострова


Панорамната разходка до древния град на Несебър това лято ще e още по-приятна и романтична, защото провлакът, свързващ новата със старата част на града, грее с допълнителни светлини в тъмните часове на денонощието. Романтичният щрих точно на една от емблемите на Несебър не само фокусира вниманието върху тънката ивица суша, свързваща полуострова, но и подчертава максимално магнетичното очарование на хилядолетния град.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

С евъргийни Несебър посрещна изгрева на първото юлско слънце
Най-ентусиаризаните гости и жители на града дойдоха в ранните часове днес на крайбрежния булевард на Несебър, за да посрещнат слънцето на първи юли под звуците на eмблематичната песен на „Юрая Хийп” „Джулай морнинг”. Евъргийни звучаха и от репертоара на Led Zeppelin, Deep Purple, Eagles, Iron Maiden. Рок атмосферата допълваха и други неостаряващи хитове от 70-те години на миналия век, които радваха събралото се множество.
Посрещането на слънцето е традиционен празник от новата ни история, който се организира по-трудно в градски условия.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Генералният директор на „Koh-i-noor Hardtmuth” отличен с почетния знак на община Несебър
Почетен знак на община Несебър получи инж. Властислав Бржиза, генерален директор на холдинга „Koh-i-noor Hardtmuth”. Отличието, както и удостоверение за особени заслуги, му бяха връчени от кмета Николай Димитров по време на първата визита на госта в града на ЮНЕСКО. В края на миналата година „Кох-и-ноор ХемусМарк” АД направи най-голямото си дарение на община Несебър от химикалки, моливи, флумастери, заедно с всякакви пособия и материали за учениците.
Публикувано на 30 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Обзор посрещна празника си с нова придобивка
За трети пореден път бе спазена традицията на празника на Обзор – Еньовден, да се открива нов обект в града. След като миналата година бе разширено ОДЗ „Обзорче”, вчера официално в същата сграда бе открита Детска млечна кухня. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан, а след това за всички присъстващи, възпитаници на детската градина бяха подготвили специален поздрав, изобилстващ от весели песнички и стихчета. След тях приветствие към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесе кметът на община Несебър Николай Димитров, който сподели, че „след като миналата година разширихме ОДЗ „Обзорче” с новото крило и благодарение на него в детското заведение се откри подготвителна група с капацитет 30 деца.
Публикувано на 25 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017