Архив новини Община Несебър


Коледни прояви
Втори ден сградата на община Несебър бе огласена от коледарски песни и пожелания. След малките изпълнители от детската градина вчера, днес приятната изненада бе дело на сборна група момчета от V до VIII-и клас на оризарското училище ОУ „Г. С. Раковски”. В духа на предстоящия празник децата получиха подаръци от Георги Манолов, зам.- кмет по "Управление и проекти по еврофондове".
В Свети Влас днес се състоя благотворителен коледен базар, организиран от учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий”. Събрана бе сумата от 800 лева. Със средствата, по решение на децата, училищното настоятелство и родителския комитет на III-и клас, ще бъде подпомогнато лечение на Евгени Банов.
Публикувано на 22 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Предпразнично Теди Кацарова пя в Несебър
Коледните прояви продължават днес и утре
Страхотно настроение, приятни емоции и свеж „букет” от нейни песни и хитове като “I will survive” на Глория Гейнър поднесе Теди Кацарова на концерт в Несебър вчера. Сред авторските парчета на талантливата певица бяха „Не ми звъни” и „Pop Star”, а от вечните български песни Теди изпълни „Хубава си моя горо” пригласяна й на моменти от публиката. Всъщност по-голяма част от присъстващите бяха и активно участващи на сцената на концерта пред пощата, главно като танцьори.
Публикувано на 22 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Коледарчета от детската градина посетиха община Несебър
„Събрахме се отбор момци, отбор момци коледари, де рано ранихме, де късно късняхме, де високо викнем, де песен запеем” - с тези думи коледарчета от детска градина „Калина Малина” днес внесоха празнично настроение и предизвикаха множество усмивки в сградата на община Несебър. Малчуганите, облечени в тематични костюми, изнесоха 20-минутна коледно програма, в която имаше и стихчета, и песни, и танци, и пожелания. На финала, след заслужените аплодисменти, които получиха от служители от администрацията, зам.-кметът по "Правно обслужване и общинска собственост" Виктор Борисов поднесе на малките коледарчета подарък по случай идващите празници.
Публикувано на 21 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ, 21 и 22 ДЕКЕМВРИ, програма:
Няколко дни преди големия християнски празник Рождество Христово, община Несебър ви предоставя възможност в два поредни дни да се заредите с коледно настроение със следните събития:
Днес, 21 декември – 17.15 часа – Концерт на Теди Кацарова, сцената до пощата
Утре, 22 декември - 16.30 часа - Концерт на ОДЗ "Калина Малина", сцената до пощата
Утре, 22 декември – 17 ч. Концерт на Иван и Живка Ненкови с участието на Божана Ненкова и вокална група „Сюрприз” към читалище „Яна Лъскова”, сцената до пощата.
Утре,22 декември – 18.30 ч. Концерт на читалищните състави в читалище „Яна Лъскова”. Заповядайте!
Публикувано на 21 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Поезия и музика звучаха на Игнажден
Точно на Игнажден си дадоха среща поезията и музиката в две събития от коледните празнични прояви на община Несебър. Почитателите на изящното слово препълниха вчера зала „Мелсас”, за да присъстват на премиерата на най-новата книга на поета Иван Ненков, наречена “Тук някъде отвъд” . Още в самото начало Златин Чаушев от отдел „Култура” сподели, че това е „висококаратна”, „истинска” и „силна” поезия. И още : „Такива стихове - толкова избистрени и чисти...,– не може човек да открие всеки ден.
Публикувано на 21 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ, 20 ДЕКЕМВРИ, програма:
Днес почитаме паметта на антиохийския епископ св. Игнатий Богоносец, осъден на смърт заради християнската си вяра. Обикновено с Игнажден започват Коледните празници. Денят се свързва със зимното слънцестоене и се смята за началото на новата година. Нарича се още Млада година, Млад месец, Полаз или Полазовден. Най-характерен за празника е обичаят "полазване". От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако "сполезът" е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

150 произведения на изкуството с коледна отстъпка
Коледно-новогодишна изложба-базар с над 150 произведения на изкуството започва от днес в галерията на Дружеството на Несебърските художници в стария град. Събитието е чудесна възможност за любителите на изобразителното изкуство да зарадват себе си или близките си с оригинален и интересен подарък за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Приятен момент в проявата е, че творбите - маслена живопис, акварел, пластика, текстилни пана, иконопис и керамика, ще бъдат изложени с 20% намаление.
Галерията работи всеки ден от11.00 до 17.00 часа, а базарът ще продължи до 10 януари 2011 година.
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Иван Ненков представя днес своята най-нова стихосбирка

За любителите на мерената реч едно събитие днес може да внесе празничност в зимния делничен ден. Става дума за премиерата на най-новата книга на поета Иван Ненков, която ще се състои от 17 часа в зала „Мелсас” в Несебър, а специален гост на културната проява ще бъде Стефан Диомов. Повече за самата книга и впечатлението от нея „разказва” Златин Чаушев от отдел „Култура” към община Несебър:
“ТУК НЯКЪДЕ ОТВЪД” - БОЛКАТА КАТО ДРУГОТО ЛИЦЕ НА ЖИВОТА…
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Коледно настроение в Несебър:
Куклен театър, работница за играчки, концерт на ОДК и благотворителен базар

Детско коледно утро с куклен театър и работилница за играчки бяха забавленията за деца и родители, които община Несебър организира в неделния ден в конферентен център „Несебър”. Собственоръчно направени коледни картички, коледни играчки и коледни подаръци бяха основните предмети, които грабнаха вниманието на малчуганите и предизвикаха творческите им умения и въображението им в продължение на няколко часа.
Публикувано на 19 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

НАД 300 УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА ТРАДИЦИОННАТА КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЦА В НЕСЕБЪР
Приказна украса и приятно ухание на пукана царевица са първите неща , които завладяват децата, влизайки в сградата на Общински детски комплекс – Несебър.
Работилницата е разположена в две зали. В първата зала е подредена трапеза за Бъдни вечер. Увлекателно домакините разказват за коледните празници, за традициите на нашия народ и символното значение на трапезата на Бъдни вечер, на коледарските наричания, коледарския гердан от пукана царевица, кравая и за вълшебството на празника.
Публикувано на 17 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017