Международно сътрудничество - новини от община Несебър


Несебър бе домакин на необичайно и много атрактивно събитие - воден куклен театър, представен от виетнамския Национален куклен театър. Организатори бяха Посолството на СР Виетнам в София, Община Несебър, и Цирк „Балкански“, под чийто купол бе представено това изумително изкуство, признато за световно културно наследство от ЮНЕСКО.
Събитието, което бе дебютно за България, привлече многобройна публика. Любителите на театъра видяха сюжети, илюстриращи виетнамската история и култура.
Публикувано на 22.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

За пета поредна година Несебър бе домакин на обучителен курс, организиран от Института за публична политика в сътрудничество с Фондация „Ханс Зайдел“.
Срещата на тема „Европейско гражданско общество“ откриха доцент д-р Здравко Попов, президент на института и кметът на Община Несебър Николай Димитров – символичен домакин на събитието.
Публикувано на 22.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

За девета година Община Несебър бе домакин на финала на турнира „Математика без граници“, който се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров. В състезанието участие взеха около 1000 ученици от 1 до 12 клас от цялата страна, и още 8 държави: Азербайджан, Естония, Казахстан, Малта, Румъния, Сърбия, Украйна и Узбекистан.
Началото на заключителния кръг на турнира в Несебър бе дадено на 2 юли. На церемонията за старта присъства заместник-кметът Иван Гургов, който поздрави младите математици от името на кмета на Община Несебър и им пожела здраве и успешно представяне.
Публикувано на 05.07.2022 от Пресцентър Община Несебър
От 2-ри до 5-ти юли в Несебър отново ще състои престижният турнир „Математика без граници“, който от години събира деца с изявени математически дарби от страната и чужбина. Събитието в града на ЮНЕСКО традиционно се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров, а домакин отново ще е най-голямото училище в общината – СУ „Любен Каравелов“.
Публикувано на 01.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров посрещна Негово Превъзходителство посланика на Кралство Дания Йес Брогорд Нилсен. На събитието в Старото кметство присъстваха още почетният консул на Дания във Варна Константин Дараданов, Иван Кирков – административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас, гл. инспектор Коста Кирязов – началник на РУ Несебър и Иво Терзиев –началник на Сектор охранителна полиция към РУ Несебър.
Публикувано на 10.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров посрещна делегация от участници в международна конференция, организирана от Института по философия и социология към БАН. Форумът е част от европейски проект, финансиран по програма „Еразъм+“, включваща представители на 14 академични институции от десет държави на два континента.
Публикувано на 03.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отново ще бъде под прожекторите на световните електронни медии чрез съвместен проект на БНТ и ЮНЕСКО за популяризиране на българското културно наследство. За Несебър ще бъде заснет филм, който ще стане част от глобалната кампания „Следващите 50: Световното наследство като източник на устойчивост, хуманност и иновации“.
Видеото, което ще бъде направено от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос, ще се излъчи и по БНТ. Филмът ще бъде озвучен на български, испански, френски, английски и арабски и ще се разпространява по комуникационните канали на ЮНЕСКО.
Публикувано на 31.01.2022 от Пресцентър Община Несебър

Почетен плакет от името на кмета на община Несебър Николай Димитров бе връчен на кмета на Котор Владимир Йокич.
Наскоро градоначалниците на Котор и Несебър, в онлайн среща, преподписаха Меморандум за сътрудничество и подновиха отношенията на приятелство и обмяна на опит и добри практики в управлението на двата града, включени в списъка на Световно наследство на ЮНЕСКО.
Публикувано на 07.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

ТОВА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПО ИНИЦИАТИВА И С ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО Д-Р МЕГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА – ПОСЛАНИК НА БЪЛГАРИЯ В ЧЕРНА ГОРА
В онлайн среща кметовете на Несебър Николай Димитров и на Котор Владимир Йокич подновиха връзките между градовете, включени в престижната листа на Световното наследство на ЮНЕСКО, като подписаха Меморандум за сътрудничество. В онлайн церемонията се включи и Нейно Превъзходителство Снежана Радович, посланик на Черна гора в България.
Публикувано на 18.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

В Несебър гостува екип от експерти към Асоциацията на българските черноморски общини и представители на държави от черноморския регион. Посещението бе във връзка с проект „Heripreneurship - подобряване на туристическите услуги в обекти на ЮНЕСКО с цел създаване на нови инвестиционни възможности в Черноморския басейн“. Той се финансира от „Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“ и включва държавите: България, Румъния, Армения, Грузия, Турция и Гърция.
Публикувано на 08.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017