Архив

АКТИВНА ВЪТРЕШНО-КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ В ОДЗ „КАЛИНА МАЛИНА” В НЕСЕБЪР


С активна вътрешно-квалификационна дейност подпомага своята работа екипът на ОДЗ „Калина Малина” в Несебър. В рамките на Плана за квалификационната дейност на детското заведение се проведоха открити педагогически практики на тема „Играта – мощно средство за възпитание и обучение”, които бяха представени във всички възрастови групи.

Учителите показаха приложението на игровия метод в различни аспекти на възпитателно-образователния процес. Госпожа Стефанова представи сюжетно-ролеви игри в група „Мечо Пух”, госпожа Топалова – дидактични игри по български език в група „Моряче”; а спортно-подготвителни игри и упражнения в група „Златна рибка” бяха темата на госпожа Димитрова. Госпожа Велкова показа дидактични игри по математика в група „Звездичка”, госпожа Димова – подвижни игри в група „Звездичка”; а в група „Пчелица” госпожа Вълчева представи музикални игри. На откритите ситуации присъстваха всички учители от детската градина. По инициатива на госпожа Камчева – психолог в дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”, бе проведена и диагностика на поведението на децата със специални образователни потребности.

Паралелно с откритите практики, в края на октомври в ОДЗ „Калина Малина” се състоя и проиграване на евакуация при пожар. Благодарение на добрата организация и постоянно провежданите инструктажи, евакуацията на детското заведение се осъществи за 3 минути. След практическото занятие, пожарникари направиха демонстрация на гасене на пожар.


Публикувано на 02.11.2015 от Пресцентър Община Несебър

02ное2015
Content Management Powered by CuteNews