Архив

В НЕСЕБЪР БЕ ПРЕДСТАВЕН ФИЛМЪТ „БЪЛГАР“


На 24.01.15 г. в НЧ „Яна Лъскова-1905” се състоя среща с несебърския режисьор на анимационни филми Неделчо Богданов, като бе представен неговият филм „Българ”. Проявата бе част от културния календар на читалището, което тази година отбелязва 110- та годишнина от основаването си.

Филмът предизвика невероятен интерес от страна на младото поколение, а залата не беше в състояние да поеме всички желаещи и се наложи втора прожекция на следващия ден. Децата с нетърпение очакваха да получат автографи от автора и да зададат своите въпроси.

Неделчо Богданов определя изпълнението на този свой проект като голям успех за себе си, защото едва 31-годишен той вече пуска филм на големия екран в България. „Екипът ни е малък и не може да се сравни с тези на „Дисни”, но ние сме много сплотени и за нас работата е огромно удоволствие”, споделя Богданов. От името на читалищното настоятелство, в знак на признателност, несебърският режисьор получи почетения плакет на НЧ „Яна Лъскова-1905”.

Да си пожелаем да има повече млади хора в града ни, които достойно да представят и прославят Несебър.Публикувано на 27.01.2015 от Пресцентър Община Несебър

27Яну2015
Content Management Powered by CuteNews