Архив

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СТАРТИРА НОВ ФЕСТИВАЛ ПРЕЗ ЮЛИ


Тази година община Несебър е подготвила нова изненада на своите граждани, туристи и гости. В богатата лятна културната програма, ще бъде включен още един фестивал, а именно - I Международен фестивал „НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА”. Това ще е негово първа издание, а очакванията са събитието да предизвика голям интерес.

I Международен фестивал “НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ”, ще се проведе с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала могат да участват деца и младежи от цял свят, а всички те имат възможността да покажат качествата и таланта си. Организатори на конкурса са Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, а самото провеждане се предвижда да е ежегодно от 2 до 7 юли в гр. Несебър.

Хилядолетният град отдавна се е превърнал в център на множество фестивали, форуми, конкурси и др., които събират хиляди деца и гости от цял свят. С включването на поредния фестивал в културната програма на община Несебър, за пореден път се доказва, че местната администрация работи усилено в посоката на развитие и новаторство, за което говорят множеството събития които се организират, както и голямата им посещаемост. Ето и някои от вече утвърдените мероприятия, някои от които предизвикват голям чуждестранен интерес: Международен детски фeстивал „Слънце, радост красота”, Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър”, Международен гимнастически фестивал „Несебър”, Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър” и др.

Несебър, град на Световното културно наследство, отново ще стане една голяма сцена на изкуствата. Срещата на история и изкуство ще вдъхнови и озари много нови таланти, ще създаде една особена атмосфера от срещата на различни култури, традиции и религии. Това от своя страна ще привлече нови гости на Несебър, който по всички данни и икономически показатели, е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи.
С всички фестивали и събития, които се провеждат целогодишно на територията на морската община, я превръщат в една четирисезонна дестинация за почивка и туризъм, която всеки трябва да посети, за да се запознае с природните й забележителности, богато културното наследство и хилядолетна история.

I Международен фестивал “ НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ” Несебър 2015 г. - Условия за провеждане на фестивала

Публикувано на 13.01.2015 от Пресцентър Община Несебър

13Яну2015
Content Management Powered by CuteNews

Акценти

 • 24 chasa

  Новини

  www.24chasa.bg

 • Кметът Николай Димитров получи грамота “Посланик на добротата“

  Хиляда сто и двайсет лева е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР, съобщиха от отдела "Връзки с обществеността" на община Несебър. Проявата е била под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състояла с подкрепата на форума "Възможност за бъдеще" - Варна. Събитието е част от кампанията "Завинаги с нас - деца помагат на деца 2017".
  dariknews.bg

  Новини

  БТА


 • Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на Община Несебър гражданите могат да платят задълженията си от компютъра, таблета или телефона, където и да се намират в страната. „Въвеждането на тази електронната услуга ще повиши качеството на обслужване и ще спести време и средства на фирмите и гражданите.“, информира кметът на Несебър Николай Димитров. „Още от  началото на първия ми мандат като кмет аз и екипът ми предприехме курс за въвеждане на допълнителни услуги, които улесняват административния процес и обслужването на гражданите.“, заяви още Николай Димитров и припомни, че още през 2015 г. е дадена възможност да се извършват плащания на местните данъци и такси чрез ПОС терминали, разположени в сградите на Общинска администрация, които до голяма степен облекчават работния процес. „За изминалата година чрез ПОС терминалите са извършени 7 729 плащания.“, каза още кметът.
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър


 • Кметът на Несебър Николай Димитров получи признание за най-добър социален партньор за 2016 година от Синдиката на българските учители. Наградата в знак на признателност му бе донесена по поръчение на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева от Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов“  и зам.-председател на Съюза на работодателите в средното образование в РБ,  и председателят на Общинската организация на Съюза на българските учители Панайот Симеонов.  Градоначалникът бе удостоен с  приза „Най-добър социален партньор за 2016 г. - кмет” за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители.
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър


 • Министърът на икономиката Теменужка Петкова, кметът на Несебър Николай Димитров и старши съветник към Норвежката дирекция за водни ресурси и енергия Бьорн Оли откриха напълно обновената инсталация за топла вода от възобновяеми източници в детска градина „Яна Лъскова".
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър