Архив

СТОТИЦИ ПОЧЕТОХА КАУЗАТА „ПОДАРИ НАДЕЖДА НА ДЕТЕ В БЕДА”

shadow


За шеста поредна година, в СОУ ”Любен Каравелов” – Несебър, се проведе благотворителен коледен базар. Под мотото „Подари надежда на дете в беда”, той бе организиран от активистите на БМЧК в училището под ръководството на Паунка Русева. На поканата за участие в благородната инициатива се отзоваха стотици деца, родители, учители, служители, приятели и общественици. Потокът от хора не спря през целия ден. Някои от участниците дадоха своята лепта за каузата, вдигнати на ръце. Щандовете бяха отрупани с невероятни кулинарни произведения и безалкохолни напитки, предоставени от деца, родители и граждани. Продадени бяха стотици картички и сувенири, изработени от възпитаници на Андиопа Цветкова, Соня Дамянова и Борис Цветков. Предлагаха се книги, плюшени играчки, коледни украшения. Средствата, събрани при благотворителната акция са в размер на 3831,12 лв. Те бяха преведени в банковите сметки на трима ученици от СОУ ”Любен Каравелов” - Несебър за обезпечаване на тяхното лечение. Ръководството на училището благодари на всички ученици, родители и дарители за проявената активност и съпричастност, изразявайки увереност за участие и в бъдещи съвместни благотворителни проекти.
В навечерието на светлия празник Рождество Христово, благотворителни базари организират и ОДЗ „Калина Малина” - Несебър и ПГТ “Иван Вазов” - Слънчев бряг. Средствата, които ще съберат в ПГТ „Иван Вазов” ще подпомогнат лечението на ученик от училището, а в ОДЗ „Калина Малина” ще бъдат използвани за оборудването на площадка по безопасност на движението на закрито.Публикувано на 19.12.2013 от Пресцентър Община Несебър

19Дек2013
Content Management Powered by CuteNews

Акценти

 • 24 chasa

  Новини

  www.24chasa.bg

 • Кметът Николай Димитров получи грамота “Посланик на добротата“

  Хиляда сто и двайсет лева е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР, съобщиха от отдела "Връзки с обществеността" на община Несебър. Проявата е била под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състояла с подкрепата на форума "Възможност за бъдеще" - Варна. Събитието е част от кампанията "Завинаги с нас - деца помагат на деца 2017".
  dariknews.bg

  Новини

  БТА


 • Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на Община Несебър гражданите могат да платят задълженията си от компютъра, таблета или телефона, където и да се намират в страната. „Въвеждането на тази електронната услуга ще повиши качеството на обслужване и ще спести време и средства на фирмите и гражданите.“, информира кметът на Несебър Николай Димитров. „Още от  началото на първия ми мандат като кмет аз и екипът ми предприехме курс за въвеждане на допълнителни услуги, които улесняват административния процес и обслужването на гражданите.“, заяви още Николай Димитров и припомни, че още през 2015 г. е дадена възможност да се извършват плащания на местните данъци и такси чрез ПОС терминали, разположени в сградите на Общинска администрация, които до голяма степен облекчават работния процес. „За изминалата година чрез ПОС терминалите са извършени 7 729 плащания.“, каза още кметът.
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър


 • Кметът на Несебър Николай Димитров получи признание за най-добър социален партньор за 2016 година от Синдиката на българските учители. Наградата в знак на признателност му бе донесена по поръчение на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева от Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов“  и зам.-председател на Съюза на работодателите в средното образование в РБ,  и председателят на Общинската организация на Съюза на българските учители Панайот Симеонов.  Градоначалникът бе удостоен с  приза „Най-добър социален партньор за 2016 г. - кмет” за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители.
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър


 • Министърът на икономиката Теменужка Петкова, кметът на Несебър Николай Димитров и старши съветник към Норвежката дирекция за водни ресурси и енергия Бьорн Оли откриха напълно обновената инсталация за топла вода от възобновяеми източници в детска градина „Яна Лъскова".
  Община Несебър

  Пресцентър

  Община Несебър