АКЦЕНТИ


Освежаването и подновяването на хоризонталната и вертикална пътна маркировка около учебните заведения в община Несебър е извършено. Районите около образователните институции отново бяха с приоритет, защото натоварването около тях, особено в есенно-зимния сезон, се увеличава многократно. Работата около училищата и детските градини на съставните селища е завършена в срок.
Публикувано на 27.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам Ви с Деня на независимостта – 22 септември!
Днес честваме едно от най-значимите събития в нашата история, събитие което ознаменува държавническия акт по обявяване на пълната политическа самостоятелност на България. Тази дата бележи началото на нова страница в историческото развитие на страната ни.
Независимостта е достоен и логичен завършек на борбите за национално освобождение, в които саможертвено и всеотдайно живота си са отдали хиляди български възрожденци. Тяхната сила, смелост и дръзновение проправят пътя на нашата държава в семейството на европейските народи и световната политическа сцена.
Ние, съвременното поколение, трябва в единство, сплотеност и с мисъл за бъдещето на Родината, да пазим заветите на дедите и да продължаваме да отстояваме суверенитета на България. Нека никога не забравяме, че свободата и независимостта са привилегия, но и отговорност, защото са извоювани чрез саможертвата на нашите предци, които се посветиха на великата идея за свободна, целокупна и независима България.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 22.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Възпитаниците на „Детски образователен център за ментална аритметика SmartyKids“ – Несебър взеха участие в онлайн олипиада Altarek for training, част от състезание на Световната математическа лига. Крайните резултати показаха, че децата на Несебър са сред най-добрите.
Титлата „Супер шампион“ завоюва Керем Хазим- 6 години в категория Starter group (първа група). В същата категория Бисера Стойкова зае второто място, Естел Кръстева се нареди трета, а Мария Апостолова – четвърта.
Публикувано на 21.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Изпълнен с трепет, вълнение и радостни емоции, първият учебен ден е най-светлият, най-значимият и най-свиден празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. Храмът на знанието - училището, е територия на духовност, на творчество и светлина, неизчерпаем източник на просвещение, сила и авторитет.
Уважаеми учители,
Позволете ми да се обърна към Вас, изказвайки огромна благодарност за годините неуморен труд и лишения, които сте посветили на нашите деца. Продължавайте все така да вдъхновявате и напътствате с безценни съвети Вашите ученици. Бъдете техните водачи по пътя на знанието, но и приятели по пътя на живота, като винаги им показвате правилната посока.
Скъпи ученици,
Желая Ви интересно и успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта и изкуствата. Бъдете постоянни и целеустремени, вървете смело напред в търсене на безкрайните възможности, които крие светът и знайте, че с безценната помощ на Вашите учители, можете да преодолеете всяко предизвикателство и да достигнете мечтания хоризонт.
Скъпи първокласници,
Пожелавам Ви вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове. Доверете се на своя учител, който ще Ви подкрепя, насърчава и насочва, така че да не се отклонявате от верния път.
Публикувано на 15.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

„Щастлив съм, че нашата учебна база е една от най-модерните и съвременни в България“ – каза кметът на Несебър Николай Димитров на работна среща с директорите на общинските образователни институции, организирана по повод готовността за предстоящата учебна година. За строително-ремонтни дейности по сградния фонд, за началото на новия учебен сезон, Общината е инвестирала над 500 000 лева собствени средства. Заедно с привлечените по национални програми финанси, сумата, предназначена за развитие на образователната инфраструктура в община Несебър надхвърли 1 300 000 лева за текущата бюджетна година.
Публикувано на 13.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 ... 82 ... 84 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 94 ... 96 ... следваща»

Powered by CuteNewsВидео новини: