БЧК – НЕСЕБЪР РАЗДАВА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА
БЧК-Несебър раздава хранителните пакети, предоставени по Оперативна програма за храни и / или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода 2014-2020 г. Помощи вече са занесени в Обзор, Приселци, Раковсково, Паницово, Баня, Свети Влас, Тънково, Оризаре и Гюльовца.

Публикувано на 15.01.2016 от Пресцентър Община НесебърБЧК –НЕСЕБЪР : СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ
Червенокръстците отчетоха дейността си през годината

По време на отчетната сесия на Общинската организация на БЧК – Несебър за дейностите й през 2015 г. стана ясно, че много от гражданите, които търсят червенокръстците, за да предложат помощта си, стават доброволци на каузата. Това бе сред основните акценти в доклада на Виолета Георгиева, деен представител на структурата в морския град.

Публикувано на 08.12.2015 от Пресцентър Община НесебърОбщина Несебър отбеляза Световния ден за борба със СПИН
Община Несебър и тази година отбеляза Световния ден за борба със СПИН. Днес сутринта на граждани и служители от администрацията бе поставена червена лентичка, която е символ на кампанията и изразява солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта. В двата фронт офиса на общината бяха оставени на разположение на гражданите и брошури с полезна информация.

Публикувано на 01.12.2015 от Пресцентър Община Несебър31 ДУШИ СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЛИЧНИЯ РИСК ОТ ОСТЕОПОРОЗА В НЕСЕБЪР
Общо 31 души в Несебър, от които четирима мъже, взеха участие в кампания за определяне на личния риск от остеопороза, включваща и скринингово изследване на костната плътност. Появата бе част от на националната инициатива „Познавате ли риска си от остеопороза?“ и бе организирана от Асоциация „Жени без остеопороза“ със съдействието на община Несебър.
В местната кампания в рамките на няколко часа своя здравен статус провериха основно жени и бяха установени общо 5 случая с риск от остеопороза и 17 случая с риск от остеопения.

Публикувано на 13.10.2015 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА
На 12 октомври, понеделник, в Клуба на пенсионера на ул. „Отец Паисий“ № 25 в Несебър– нова част, ще се състоят профилактични прегледи за остеопороза от 14 до 16 часа. Цената е преференциална - 10 лв. Желаещите да се прегледат, могат да се запишат предварително на тел.: 0884/ 714 439. За допълнителна информация: Асоциация „Жени без остеопороза” – тел.: 02/ 963 47 15.

Публикувано на 06.10.2015 от Пресцентър Община НесебърОбщина Несебър осигури помещение за нуждите на БЧК

Община Несебър продължава да съдейства и подкрепя местната структура на Българския червен кръст, с която имат дългогодишен синхрон в оказването на помощ на нуждаещите се. Поредното доказателство е намирането на така необходимото за червенокръстците помещение за съхраняване на продукти от различно естество, доставяни по програма, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Публикувано на 10.09.2015 от Пресцентър Община Несебър21 българи и чужденци се изследваха за ХИВ/СПИН

21 български и чужди граждани си направиха доброволно и анонимно бърз тест за ХИВ/ СПИН в мобилен кабинет, разположен на оживено място в к.к „Слънчев бряг“ в края на работната седмица. Здравната проява, която за поредна година се провежда на територията на община Несебър, бе във връзка с изпълнение на Националната Програма „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН“ и провеждане на лятна АНТИСПИН кампания. Резултатите от изследването станаха ясни днес, а те са 21 отрицателни проби на всички, подложили се на теста.

Публикувано на 24.08.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК ОТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР

УВАЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Световния ден на здравето и здравния работник - 7 април!

Публикувано на 07.04.2015 от Пресцентър Община Несебър 

Здравното обслужване на деца и ученици - акцент на работна среща в община Несебър
Здравното обслужване на децата и учениците и функционирането на здравните кабинети в училищата и детските градини бе акцентът на работна среща, провела се в залата на община Несебър. В разговора участие взеха директорите на общинските образователни институции, медицинските специалисти и представителите на местната власт - Красимира Тодорова, директор „Хуманитарни дейности”, и Яна Христова, началник на отдел „Образование, извънучилищни и други дейности”.

Публикувано на 27.03.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

Семинар за превенция на хроничните незаразни болести събра медицинските специалисти от образователните заведения в община Несебър
В заседателната зала в сградата на общинска администрация се проведе обучителен семинар с медицинските специалисти от детските заведения и училищата в Несебър. Фокусът на внимание бе върху превенцията на хроничните незаразни болести.

Публикувано на 20.03.2015 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 следваща»

Content Management Powered by CuteNews
Архив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013
shadow