Образование - новини от община Несебър


В Световния ден на книгата и авторското право любознателните читатели от 4“в“ клас на СУ“ Любен Каравелов“ – Несебър, членуващи в детски театрален клуб „Сцена“ с ръководител Пенка Ганчева, споделиха своето приятелство и страстта към четенето с учениците от 1 „в“ клас от клуб „Магията на книгите“ с ръководител Лилия Христова.
Децата с интерес изгледаха филма „Молбата на книгата“. В създалата се творческа атмосфера четвъртокласниците четоха на своите малки приятели части от книгата „ Патиланско царство“ на Ран Босилек.
Публикувано на 26.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

В Световния ден на книгата и авторското право любознателните читатели от 4“в“ клас на СУ“ Любен Каравелов“ – Несебър, членуващи в детски театрален клуб „Сцена“ с ръководител Пенка Ганчева, споделиха своето приятелство и страстта към четенето с учениците от 1 „в“ клас от клуб „Магията на книгите“ с ръководител Лилия Христова.
Децата с интерес изгледаха филма „Молбата на книгата“. В създалата се творческа атмосфера четвъртокласниците четоха на своите малки приятели части от книгата „ Патиланско царство“ на Ран Босилек.
Публикувано на 26.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

По случай Деня на Земята учениците от 7 и 8 клас на СУ „Любен Каравелов “ – Несебър организираха изложба.
Във фоайето на училището бяха експонирани разнообразни ръчно изработени произведения от рециклируеми материали. Учениците проявиха изключителна ангажираност, креативност и изобретателност. В изложбата може да се видят оригинални изделия като: змии и риби от капачки, вази от пластмасови бутилки, бутикови рокли от вестници и от чували, джаги от щипки, коркова къщичка, поставка за мобилен телефон, десетки фенери, бижута и много други интересни експонати.
Публикувано на 23.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

Множество интересни пролетни прояви се състояха в ДГ „Слънце“ – Слънчев бряг. С много старание, усърдие и ентусиазъм възпитаниците на образователното заведение изработиха украса за пролетните празници, вдъхнаха живот на материали, които вместо в кофата за боклук, заживяха на прозореца под лъчите на слънцето. А за финал традициите на пролетните празници оживяха в тържество в детската градина. Малките морячета от първа група, изработиха пролетна украса и тематични табла изпълнени с ярки цветове. Бъдещите първокласници от четвърта група „Вълшебство“ посадиха цветя, подправки и зеленчуци.
Публикувано на 22.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година несебърски ученици представиха СУ „Любен Каравелов“ в областния кръг на олимпиадата по английски език. При най-големите, Златомир Павлов от 12“б“ клас постигна най-висок резултат сред зрелостниците от област Бургас – 80 т.. Негов преподавател е Петко Божилов.
Достойно първо представяне на олимпиада по английски направиха и учениците от 8“а“ и 8“б“ клас – Деница Яръмова, Веселина Ганчева, Моника Петрова и Жана Деница Иванова с преподаватели Мария Колева и Галина Банчева.

Публикувано на 13.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

В дните преди преминаване към онлайн обучение, клубът по интереси на БМЧК- Несебър към СУ “Любен Каравелов”, с ръководител Паунка Русева, се включи в проекта на сдружение “Място България” -“Герои на рециклирането”. Подготвени бяха няколко занятия, целящи запознаване на възможно най-широк кръг ученици с инициативата и пред децата от различни класове бяха изнесени презентации, разясняващи ползите от рециклирането.
Публикувано на 08.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

Двама ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, достигнаха до националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. За втора поредна година единадесетокласникът Семен Станев се класира на първо място в своята възрастова група в областното издание. Той постигна 63 т. в присъствена надпревара със своите връстници. Вторият класиран е ученичката от 7 „а“ клас Гергана Андонова. Независимо от факта, че през настоящата учебна година голяма част от учебните занятия се провеждат дистанционно, Семен проявява голям интерес към историята, участва активно в часовете и набляга на самоподготовка в свободното си време.
Публикувано на 02.04.2021 от Пресцентър Община Несебър

Изключителен успех постигна единадесетокласнчката Илина Иванова Пикова от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър на областния кръг на олимпиадата по география и икономика през тази учебна година. В присъствената форма на областния кръг в Бургас Илина постигна отличен резултат от 154 точки и се класира за националния кръг на олимпиадата по география и икономика. На 6 април Илина Пикова ще представи Бургаска област в шеста възрастова група / 11 – 12 клас/. Възпитаничката на най-голямото училище в Несебър ще се състезава с 28 ученици от 11 и 12 клас от цялата страна, допуснати от МОН до националния кръг на олимпиадата в град Смолян.
Публикувано на 30.03.2021 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година учениците от 5 и 6 клас ОУ“Св.св.Кирил и Методий“- град Свети Влас, се представиха отлично в областния кръг на олимпиадите по история и география, и се наредиха в десятката на най-добрите в региона. Въпреки онлайн формата на обучение, класирани на челни места в олимпиадата по географията са петокласниците: Димитър Тихомиров Иванов със 194т. – второ място/ от първото го дели само 1 точка/, веднага след него се нареждат Каролина Елин Карасинкерова /190т/ и Далина Атанасова Куманова /188т/. Сред първите 10 е и Иванина Любомирова Дойчева /174т./.
Публикувано на 22.03.2021 от Пресцентър Община Несебър

Преди дни на стилна церемония в Заседателната зала на СУ „Любен Каравелов“ - Несебър, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, лауреатите от различните конкурси, посветени на патронния празник, получиха грамоти и предметни награди. Връчи им ги директорът Ирина Велкова, която поздрави отличените ученици, пожела им преди всичко здраве и бъдещи успехи.
В конкурса по изобразително изкуство за начален етап първите три места извоюваха Зорница Стоянова (4 „в“ кл.), Лидия Кючукова и Славяна Иванова (3 „в“ кл.).
Публикувано на 17.03.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 следваща»

Powered by CuteNews