Образование - новини от община Несебър


По случай Международния ден на Черно море ученици от СУ “Любен Каравелов” – Несебър се събраха, за да почистят една от най-големите забележителности в общината – пясъчните дюни. Обединявайки сили, приятелите на морето събраха повече от 10 чували с отпадъци (предимно пластмасови изделия за еднократна употреба, бутилки, кенчета, стъкла, найлонови торбички, фасове и др.), останали край брега след края на туристическия сезон.
Публикувано на 02.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

По случай 1 ноември - Ден на народните будители, в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Равда се проведе Урок по родолюбие. Гост на учениците от 5-ти клас беше г-н Искрен Красимиров, който представи своя презентация, беседа и нагледни материали, по повод 100 години от смъртта на Иван Вазов. Младият родолюбец завладя вниманието на учениците с патриотичния си дух и ентусиазъм. Петокласниците се включиха в урока със своите познания и задаваха въпроси, които бяха провокирани от интересното представяне на своя гост.
Публикувано на 01.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

Учениците на СУ “Любен Каравелов” – Несебър отбелязаха празника на народните будители с редица инициативи. Четвъртокласниците на училището се включиха активно и с желание в различни мероприятия в седмицата, предшестваща Деня на народните будители . Проявите започнаха със спортно състезание “Бързи, смели, умни”. С голям ентусиазъм и дисциплина, децата премериха сили в разнообразни щафетни игри. Честванията, посветени на празника, бяха белязани и с други интересни дейности. Четвъртокласниците, заедно със своите класни ръководители и учителите от групите за целодневно обучение, изработиха и представиха проекти и табло за народните будители.
Публикувано на 01.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, КУЛТУРНИ, ПРОСВЕТНИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите най-сърдечни и искрени поздрави по случай Деня на народните будители!
На днешната дата българската общественост се прекланя пред творците и пазителите на духовността и културните традиции, съхранили националното ни самосъзнание през вековете, пред борците за свобода и правда, върху чийто подвиг градим съвремието си.
Днес е ден, в който честваме непобедимия български дух и стремеж към знания, мъдрост и мир.
На всички Вас, които с отдаденост и упоритост продължавате да развивате и надграждате великото дело на будителите, съхранило вечния стремеж към знание, свобода и нови върхове в образованието, науката и културата, пожелавам здраве, силен дух, оптимизъм и нови творчески хоризонти!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА!
Публикувано на 01.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

През настоящата учебна 2021-2022 година ученици и учители от ПГТ „Иван Вазов“, к.к. Слънчев бряг, имаха възможност да работят с партньори от Италия, област Ломбардия – в гр. Кастелето Тичино, по програма Еразъм +.Училището изпълни пътуване до европейската държава по одобреното проектно предложение. Темата на проекта - „Здравословно готвене в eвропейските кухни“, даде възможност на ученици и учители да се обучават в здравословно приготвяне както на типични италиански ястия, така и на гозби, характерни за други европейски кухни.
Публикувано на 26.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

Общински детски комплекс Несебър и Районно управление на МВР – Несебър, с любезното съдействие на МВР – Бургас и Звено за общинска самоохрана – Несебър, организираха в Южния парк на града обучение на открито по Безопасност на движението по пътищата за децата от началния курс на СУ “Любен Каравелов“. Инициативата е част от Националната стратегия за БДП в Република България 2021 – 2030 година и Плана за действие 2021-2023 към Националната стратегия за БДП, и има за цел периодично да запознава децата с правата и задълженията на участниците в движението по пътищата. Темата на актуалното мероприятие бе “Пътните знаци“.
Публикувано на 25.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година в ДГ „ Мечо Пух“ – с. Равда, се състоя инициатива „Стоматологични прегледи за всяко дете“. В нея се включи детският стоматолог д-р Светла Стоянова, която прегледа малчуганите на място в детската градина. Децата получиха в награда детска паста за зъби, грамота от феята на зъбките и сертификат за извършения преглед.
Целта на кампанията е да запознае най-малките с правилната устна хигиена още от появата на първото млечно зъбче и да снижи стреса от първия преглед, поставяйки децата в обичайна среда, в която се чувстват спокойни и сигурни сред връстниците си.
Публикувано на 15.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров се срещна с представители на „Общински ветроходен клуб Несебър“. Целта бе да се обсъдят планове за разширяване на дейността на ветроходния клуб, чиито успехи вече две десетилетия разнасят славата на града и страната ни по целия свят. На срещата присъстваха Яна Маркова – треньор на състезателите на ОВК- Несебър, Яни Янулов – директор на „Пристанищна инфраструктура“ към Община Несебър, Георги Боев състезател в клас фин и Лука Девоти -известен италиански ветроходец и шампион на Италия в клас фин.
Публикувано на 14.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

Дългоочакван и изпълнен с весели емоции бе първият учебен ден в Общинския детски комплекс – Несебър. Уверено и с усмивка миналогодишните възпитаници влязоха в светлите зали, в които ръка за ръка със своите учители, ще продължат да откриват нови светове в изкуството и науката. Много развълнувани бяха и малчуганите, които за първи път прекрачиха прага на любимото средище на талантите в нашия град. Михаела Георгиева, директор на центъра и преподавател по рисуване, поздрави младите майстори на четката в кръжока по изобразително изкуство “Сръчко”. Виолета Апостолова приветства приятелите на „Етноклуб“ и “Приказен свят”.
Публикувано на 12.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

Националната инициатива за насърчаване четенето сред децата „Походът на книгите” намери своите поддръжници сред библиотекарите от Несебър Вероника Иванова и Веселина Василева от библиотека „Младост” при НЧ”Яна Лъскова-1905”. По повод инициативата двете дами направиха обиколка в част от класовете в Стар и Нов град на училище „Любен Каравелов“ и запознаха учениците от VII „г” с класен ръководител Ива Айгърова и V „в“ с класен ръководител Таня Кехайова с различните възможности на съвременната библиотека и начините за ползване на литературата.
Публикувано на 04.10.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... следваща»

Powered by CuteNews