Образование - новини от община Несебър


Артиум център е домакин на богата и интересна изложба от маслени картини на Калинка Колева или както е известна със своя артистичен псевдоним Кали Кол. Тя гостува в Несебър със стихосбирка и художествена експозиция под надслов „Шепот“. Почитателите на двете изкуства имаха възможността да чуят изящните рими на авторката и да видят нейните въздействащи платна.
Публикувано на 06.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

По случай празничния за учителите ден, 5- октомври, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Равда беше организиран ден на отворените врати по инициатива на РУО- Бургас.
Гости бяха преподавателите, приключили своя трудов път в училището- бившия директор г-жа Нелка Бяндова- учител по Български език и литература и английски език и г-жа Божана Бухчева- начален учител.
Публикувано на 06.10.2022 от Пресцентър Община Несебър


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Позволете ми днес, на 5 октомври – Международния ден на учителя, да изразя своята най-дълбока признателност и уважение към вас и вашия труд.
Вие сте стълб в нашето общество, солта на земята. Вие сте тези, на които поверяваме най-скъпото – децата си. Вие посявате знание, възпитавате добродетели и водите младото поколение в пътя на любовта към науката, традициите, духовността и културата.
Пожелавам Ви крепко здраве и мъдрост и нека благодарността на цялото общество Ви дава сили и вдъхновение в професионалния Ви път.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Публикувано на 05.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

За поредна година Основно училище ,,Георги Стойков Раковски“, село Оризаре, отбеляза ,,Европейски ден на спорта в училище“. В двора на сградата се събраха ученици, учители, родители, общественици, представители на различни институции и гости.
Международната инициатива е част от Европейската седмица на спорта и цели да популяризира нуждата от повече активни занимания при децата.
Публикувано на 03.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

Разкази на ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас са включени в шестия сборник от поредицата "Приказни истории с БНР Бургас". В изданието са публикувани приказките "Един вълшебен рожден ден" с автор Ванеса Ценова от VI "а" клас, " Момичето и вълшебното перо" - дело на Елли Тачева и Денислава Гешева от VI "а" клас, "Приключенията на Тоби"/ Йоана Димитрова от VI "б" клас/ и "Вълшебният лешник" от Мартин Стоянов, Теодор и Николай Пешеви от VI "б" клас. Творбите на децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас са сред 60-те най-добри приказни истории, събрани между страниците на книжката на БНР – Бургас тази година.
Публикувано на 29.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Освежаването и подновяването на хоризонталната и вертикална пътна маркировка около учебните заведения в община Несебър е извършено. Районите около образователните институции отново бяха с приоритет, защото натоварването около тях, особено в есенно-зимния сезон, се увеличава многократно. Работата около училищата и детските градини на съставните селища е завършена в срок.
Публикувано на 27.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

С игри и забавления, децата от ДГ"Слънце" отбелязаха "Дни на безопасността ROADPOL". Малчуганите показаха знания за безопасно придвижване на пътя като пешеходци и "шофьори".
Фокусът на инициативата бе Денят без загинали на пътя. Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед.
Публикувано на 23.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Близо 300 първолаци днес прекрачиха училищния праг в Община Несебър. От тях 131 ще учат в най-голямото училище – СУ „Любен Каравелов“. Тази година в деветте училищни институции на общината ще се обучават малко повече от 2500 ученици, в детските градини – около 1000 деца, като в задължително предучилищно образование са над 400 малчугани. Първият ден в деветте училища на Община Несебър започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България.
Публикувано на 15.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Изпълнен с трепет, вълнение и радостни емоции, първият учебен ден е най-светлият, най-значимият и най-свиден празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. Храмът на знанието - училището, е територия на духовност, на творчество и светлина, неизчерпаем източник на просвещение, сила и авторитет.
Уважаеми учители,
Позволете ми да се обърна към Вас, изказвайки огромна благодарност за годините неуморен труд и лишения, които сте посветили на нашите деца. Продължавайте все така да вдъхновявате и напътствате с безценни съвети Вашите ученици. Бъдете техните водачи по пътя на знанието, но и приятели по пътя на живота, като винаги им показвате правилната посока.
Скъпи ученици,
Желая Ви интересно и успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта и изкуствата. Бъдете постоянни и целеустремени, вървете смело напред в търсене на безкрайните възможности, които крие светът и знайте, че с безценната помощ на Вашите учители, можете да преодолеете всяко предизвикателство и да достигнете мечтания хоризонт.
Скъпи първокласници,
Пожелавам Ви вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове. Доверете се на своя учител, който ще Ви подкрепя, насърчава и насочва, така че да не се отклонявате от верния път.
Публикувано на 15.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
до родителите на деца, родени през 2015 и 2017 г.
Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че през учебната 2022/2023 година децата Ви подлежат на задължително предучилищно и училищно образование, както следва:
Публикувано на 13.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 следваща»

Powered by CuteNews