Образование - новини от община Несебър


За поредна година творбата на ученик в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас е публикувана в сборника „Приказни истории с БНР Бургас“, книга 7. Това е историята, озаглавена „Ло 15“. Неин автор е Александра Христова, понастоящем ученичка в 6.б клас. На стр.92 в изданието е поместена вълнуващата история на главната героиня Лоли, която става част от един супер отряд и спасява света от злодеи и беди.
Публикувано на 04.10.2023 от Пресцентър Община Несебър

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Равда се проведоха спортни мероприятия по случай Европейски ден на спорта. Учениците от начален етап участваха в щафетни игри, в които вложиха много ентусиазъм и емоция. С учениците от прогимназиален етап се проведоха турнири по футбол за момчета и по волейбол за момичета.
Публикувано на 02.10.2023 от Пресцентър Община Несебър

С емоционална празнична програма, изпълнена със стихове, песни и танци, днес бе открито облагороденото, излязло като от приказките, дворно пространство на най-голяма детска градина на територията на община Несебър - ДГ „Яна Лъскова“. Лентата на новата придобивка официално прерязаха кметът на Несебър Николай Димитров и директорът на ДГ „Яна Лъскова“ Мариана Минчева. В поздравителното си слово пред присъстващите градоначалникът припомни, че общината от години провежда приоритетна и последователна социална политика и инвестира средства за обновление и модернизиране на образователните заведения на своя територия.
Публикувано на 20.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес ние с радост и трепет откриваме първия учебен ден - ден, който без да е отбелязан в националния календар, неотклонно влиза във всеки български дом. Ден, в който всеки от нас си дава сметка, че никога не престава да се учи, независимо дали е в класната стая или в реалния живот.
Уважаеми учители,
Благодаря за Вашите усилия, професионализъм и търпение да обучавате и възпитавате подрастващите граждани на Община Несебър. От векове насам народът ни изразява своята признателност и преклонение към българския учител, тъй като образованието започва от ученическия чин, от класната стая. Пожелавам Ви ползотворна работа и успех в отговорната Ви мисия!

Публикувано на 15.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров, областният управител на Бургас Пламен Янев и Петя Петрова – началник на Регионалното управление на образованието, откриха годишното съвещание на РУО – Бургас за учебната 2023/2024 година. На срещата присъстваха директори на детски градини и училища от областта. Форматът насочва вниманието върху извършеното през предходната година и задава основни насоки за работа през настоящата.
Публикувано на 07.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров, инж. Славчо Станелов – председател на общинската организация на работодателите в системата на народната просвета и Панайот Симеонов, председател на общинския синдикат на българските учители към Конфедерацията на независимите синдикати в България, подписаха анекс към колективния трудов договор за образование в Община Несебър.
Публикувано на 04.09.2023 от Пресцентър Община Несебър
до родителите на деца, родени през 2016 и 2018 г.

Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че през учебната 2023/2024 година децата Ви подлежат на задължително предучилищно и училищно образование, както следва:
Публикувано на 31.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров проведе ежегодната си среща с директори на общинските училища и детски градини, за да обсъди с тях готовността на образователните заведения за новата учебна година. Засегнати бяха широк спектър от въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост. От анализа на данните стана ясно, че образователните заведения са готови за новата учебна година по отношение на учебници и учебни помагала, кадри, осигуреност за отоплителния есенно-зимен период, хигиенни условия и необходимост от мерки, обезпечаващи безопасността на движението.
Публикувано на 30.08.2023 от Пресцентър Община Несебър

Възпитаниците на Студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, с ръководител Петко Божилов, завоюваха първо място в своята категория в трета възрастова група на 13-ия Международен детски фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество „Светът в детските длани“. Форумът се състоя в началото на юли.
Публикувано на 14.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

По случай Международния ден на цветята служители от отдел „Екология” посетиха ДГ „Пролет” – с. Тънково и ДГ „Обзорче” – гр.Обзор. На малчуганите бе представен филм за цветята. Децата се запознаха с видовото разнообразие и значението им за природата, тяхната история, традиции и празниците, свързани с най-нежните творения на природата. Представена бе още употребата на цветята в дома, градината и парка и приложението им в кулинарията и изкуството.
Публикувано на 07.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 следваща»

Powered by CuteNews