Образование - новини от община Несебър


Представителна група на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, водена от заместник-директора по учебната дейност Ева Зивилдиева, и с участието на Наталия Антонова – главен учител, Милена Недялкова- преподавател по български език и литература и ученици от 5-ти и 6-ти класове посетиха 38-мо ОУ „Васил Априлов“ в София. Там те взеха участие в мобилност и форум по Национална програма „Иновации в действие“. На място се запознаха с дейностите на преподавателите от училището-партньор по програмата. Наблюдаваха няколко урока на ученици от 4-ти клас по компютърно моделиране, на ученици от 5-ти клас по технологии и предприемачество и на ученици от 6-ти клас по математика.
Публикувано на 15.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЪВЕЖДАТ ЕЛЕКТРОННИ ДНЕВНИЦИ

През новата 2021/2022 учебна година детските градини в община Несебър ще работят с електронни дневници. Те ще получат тази съвременна придобивка след кандидатстване и одобрение на община Несебър по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“.
Средствата, получени от община Несебър по националната програма ще дадат възможност на детските градини да въведат електронни дневници паралелно с хартиената документация. По този начин ще се тества внедряването на електронна система за администриране на дейностите в детските градини, която ще стане задължителна за всички образователни институции от 2023 г.
Публикувано на 15.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Проява на тема „Здравословен начин на живот при децата“ се състоя в ОУ„Св.св. Кирил и Методий“ –Свети Влас през май. В нея взеха участие ученици от първи, втори и четвърти класове. Организатор на събитието беше Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни съвместно с учителите – Пламена Димитрова, Елица Колева и Атанаска Зънгарова.

Публикувано на 07.06.2021 от Пресцентър Община Несебър
Шест медала завоюваха ученици от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър в пролетния кръг на VIII Международен турнир „Математика без граници”. Георги Матеев от II „а“ клас спечели златен медал. Венцислав Георгиев ( III „б“ клас ) и Мая Минкова ( VI „д“ клас) се окичиха със сребърни медали. Бронзови отличия заслужиха Лазар Сотиров ( II „д“ клас), Лидия Кючукова ( III „в“ клас ) и Деян Атанасов ( V „б“ клас ).
Общо 48 ученици между I и VI клас от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър участваха в пролетния дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”. В рамките на 60 минути възпитаниците на най-голямото училище в общината решаваха тест от 20 задачи със свободен отговор. Според регламента при равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.
Публикувано на 02.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

Множество прояви с дейно участие на учители и ученици бяха организирани в ОУ „Георги Стойков Раковски“ – с. Оризаре, по повод Световния ден за борба с тютюнопушенето, който се отбелязва всяка година на 31 май. Седмокласници изготвиха информационно табло на тема „Пушенето води до рак и смърт“, което е поставено на видно място в училищния кът. Там се намира и изложба от рисунки на ученици от прогимназията, свързана с вредните последици от тютюнопушенето върху организма на подрастващите.
Публикувано на 01.06.2021 от Пресцентър Община Несебър

В ДГ “ Мечо Пух“ в Равда се проведе открита ситуация по БДП. В проявата взеха участие възпитаниците на групите „Пчелички“, „Слънце“, „Звездички“ и “ Теменужки“. Гости в образователното заведение бяха служители от РПУ – Несебър. Полицаите запознаха децата с правила за движение и безопасност по уличното платно. Разказаха им за отговорната си професия и ежедневната си дейност. Децата в реална обстановка видяха функцията и значението на полицейски автомобил, сирена, светлини.
Публикувано на 31.05.2021 от Пресцентър Община Несебър

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ тържествено беше отбелязан Денят на българската просвета и култура в ОУ „Георги Стойков Раковски“ в Оризаре. Празникът се състоя в двора на училището, където учениците от първи до седми клас поздравиха събралите се родители, учители и гости с песни, танци и стихотворения.
Приготовленията за 24 май започнаха дни преди самото тържество с изработването на различни тематични табла, както и с традиционното плетене на венци, които красят входа на училището.
Публикувано на 25.05.2021 от Пресцентър Община Несебър
До
Директора,
учителите, служителите и
ученици на Обединено училище
„Св. св. Кирил и Методий” - Обзор


Публикувано на 24.05.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 следваща»

Powered by CuteNews