Образование - новини от община Несебър


По повод празника на светите равноапостоли Кирил и Методий, НЧ „Яна Лъскова“ организира редица срещи на несебърски деца с автора на детска литература Жени Лечева. Тя разказа увлекателно историите на своите герои на възпитаници на ДГ ”Яна Лъскова” и ДГ„Калина Малина” и на ученици от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър.
Авторката дискутира с учениците от пети „ в” и „ д” класове смисъла и значението на четенето, като подчерта неговата важност за интелектуалното израстване и въздействието на книгите в процеса на образоването.
Публикувано на 17.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Изключително емоционално СУ „Любен Каравелов“ в Несебър изпрати своите абитуриенти от випуск 2022. Днес за последен път чуха училищния звънец 49 зрелостници от две паралелки с класни ръководители Румяна Жекова и Галина Чолакова. Тържеството на напускащите училището млади хора бе изпълнено с думи на гордост, думи на признателност и благодарност към учителите за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги по пътя на познанието и порастването.
Публикувано на 13.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг, изпрати Випуск 2022. В двора на училището се събраха учители и ученици, за да приветстват поредното поколение професионалисти, възпитаници на едно от първите училища с туристическа насоченост в България. Начало на церемонията по предаване на училищното знаме даде директорът Славчо Станелов. В последващото си слово той каза: „Бъдете борбени и креативни в отстояването и постигането на Вашите мечти, щастие и успехи. Изградете се като добри хора и личности, прославящи името на нашето училище, община и държава. Бъдете честни и отговорни в решенията си.“
Публикувано на 13.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

В месеца, в който отдаваме почит на българската писменост, култура и просвета, кметът на Община Несебър Николай Димитров връчи почетни плакети на изявени ученици от СУ „Любен Каравелов“. Отличителните знаци са за високи резултати, постигнати на олимпиади, състезания и турнири, както и за издигане престижа на училището. Наградени са зрелостниците Илина Пикова и Семен Станев, както и седмокласничката Мая Минкова.
Публикувано на 12.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

ПГТ „Иван Вазов“ – гр. Несебър, осъществи среща с цел споделяне на опит между училищата по Национална програма „Иновации в действие“, Модул 1: „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“. Сътрудничеството бе осъществено с ПГИТ „Алеко Константинов“, гр. Велинград като иновативно училище домакин. На срещата като партньори по програмата участие взеха и учители и ученици от ИСУ „Иван Вазов“ гр. Бургас и Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство – гр. Павел баня.
Публикувано на 09.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Тържество под надслов „Ние вече сме грамотни!“, посветено на празника на буквите бе организирано в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“- с. Равда. С това бе отбелязан успешният край на изучаването на основната книга за първокласника – букварът. Празникът на буквите е най- важният за първи клас. С него се отбелязва краят на неусетно преминатото време в изучаване на писмените знаци и моментът, в който всеки първокласник с гордост може да заяви: “Вече мога да чета и пиша!“.
Публикувано на 27.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово ученици от СУ”Любен Каравелов” гостуваха в библиотека „Стефан Владков“, за да се включат в творческа великденска работилница. По традиция книжното хранилище в Стария Несебър организира на занимания, свързани с Великите празници.

Публикувано на 22.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

По повод XI-то издание на Националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, несебърската поетеса Мария Ганчева гостува в най-голямото училище в общината – СУ „Любен Каравелов“. Срещата бе с учениците от 12 „а“ и 12 „б“ клас с ръководители Румяна Жекова и Галина Чолакова. Събитието фокусира вниманието върху ползата от четенето, неговото влияние върху нивото на грамотност и подобряването на личните комуникационни умения, речниковия запас и паметта, както и благотворното му влияние върху други аспекти от човешкия живот.
Публикувано на 21.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

Семен Станев, ученик от 12“ а“ клас в СУ „Любен Каравелов“, с ръководител Ваня Митева, е водач сред класиралите се за Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации в цялата страна дванадесетокласници. Резултатът му е 77 точки.
Публикувано на 15.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

В навечерието на един от големите християнски празници – Лазаровден, сградата на Община Несебър бе навестена от усмихнати и красиво пременени лазарки от ДГ „Калина Малина“. Спазвайки ритуала, момиченцата от група „Моряче“ изпълниха празнични песни и танци и, според традициите, пожелаха плодородие и късмет.
Публикувано на 15.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... следваща»

Powered by CuteNews