ОБРАЗОВАНИЕ И ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРЕЗ 2015 ГОДИНА
Успешна и напълно удовлетворяваща очакванията беше изминалата 2015 година за образованието в община Несебър.
Община Несебър организира образованието, възпитанието и извънучилищните дейности на своите подрастващи граждани в единадесет общински детски градини, девет общински училища и общински детски комплекс. В общинските детски и учебни заведения работят 287 учители, които обучават и възпитават общо 3405 деца и ученици - 2177 ученика в общинските училища и 1228 деца в общинските детски заведения.

Публикувано на 29.12.2015 от Пресцентър Община НесебърКОЛЕДАРЧЕТА ОТ ТРИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПОСЕТИХА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Малките коледарчета от три детски градини навестиха в два поредни дни сградата на Общинска администрация в Несебър, за да пожелаят много здраве, благоденствие и берекет. Със своите вдъхновени изпълнения децата ОДЗ „Калина Малина“ (група „Пчелица“) , ЦДГ „Слънце“ (група „Вълшебство“) и ОДЗ „Яна Лъскова“ ( 4-а група) предизвикаха много усмивки и коледно настроение във всички присъстващи.

Публикувано на 22.12.2015 от Пресцентър Община НесебърДетската градина в село Тънково ще бъде разширена с музикален и физкултурен салон
В ЦДГ „Пролет” – село Тънково предстои да бъдат построени музикален и физкултурен салон, свързани чрез топла връзка с основната сграда. Символичната първа копка на разширението на детската градина, което ще бъде осъществено с пари от бюджета на община Несебър, бе извършена няколко дни преди Коледа от секретаря на общината Стойко Стоянов, кметът на населеното място Христо Николов и директорката на образователното заведение Кремена Георгиева.

Публикувано на 21.12.2015 от Пресцентър Община НесебърТеатър от деца за деца с послания за човеколюбие се състоя в Обзор
Театър от деца за деца се състоя в Обзор и прикова вниманието на присъстващите ученици от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” с послания за човеколюбие. Постановката, наречена „Образи в кривото огледало” бе една своеобразна мозайка от герои и случки за НЕподражание. Артистичното изпълнение на разказа за противообществените прояви бе на децата от театрална школа „Генгерчета” при СОУ „Христо Ботев” - Айтос, с ръководител Татяна Йотова.

Публикувано на 16.12.2015 от Пресцентър Община НесебърУЧЕНИЦИ ОТ НЕСЕБЪР ИЗРАБОТИХА АТРАКТИВНИ ПРОЕКТИ, ПОСВЕТЕНИ НА ЗИМНИТЕ ПРАЗНИЦИ
Учениците от петите класове на СОУ ”Любен Каравелов” - Несебър с преподавател по български език и литература Таня Кехайова изработиха атрактивни проекти, посветени на зимните празници от Андреевден до Васильовден.
Разпределени на отделни екипи децата представиха във всеки проект религиозната страна на празника, народните традиции и обичаи, свързани с него, както и специфичните ястия на трапеза.

Публикувано на 14.12.2015 от Пресцентър Община НесебърПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА СИГУРНОСТТА НА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Работна среща за сигурността на общинските учебни заведения се проведе днес в община Несебър. В нея взеха участие директорите на училища, началника и представители на РУП - Несебър, секретарят на община Несебър, директора и служители на Общинско звено за самоохрана и началника на дейност „Образование”.
Присъстващите на срещата обмениха информация и мнения по въпроса за обезпечаване на сигурността на учебните заведения и безопасността на децата по време на учебни занятия.

Публикувано на 09.12.2015 от Пресцентър Община НесебърДЕЦАТА ОТ ЦДГ „СЛЪНЦЕ” В СЛЪНЧЕВ БРЯГ КАЗАХА „ДОВИЖДАНЕ“ НА ЕСЕНТА
С атрактивен празник и много настроение децата от ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг казаха „Довиждане, златна есен”. Облечени в тематично сценично облекло, на фона на красив интериор, подхождащ на сезона, възпитаниците на детското заведение символично изпратиха дните с най-цветните листа в годината. Екипът на ЦДГ „Слънце” организира празника като съчетание на мултимедийна презентация и емоционалните изпълнения на мъници от всички групи – песни, танци и стихове за есента.

Публикувано на 02.12.2015 от Пресцентър Община Несебър„Звездичките“ от ОДЗ „Калина Малина“ станаха морячета заради празничен концерт
Проявата бе посветена на темата „Несебър - любим роден град“
С празничен концерт децата от IV-а група „Звездичка“ при ОДЗ „Калина Малина“ в Несебър поставиха финал на поредицата прояви през ноември, посветени на темата „Несебър- любим роден град“. Облечени в моряшки костюми, децата разказаха чрез пъстър калейдоскоп от песни, танци и стихове защо е толкова ценен и важен за тях родния край.

Публикувано на 27.11.2015 от Пресцентър Община НесебърВ ОБЗОР СЕ СЪСТОЯ ОТКРИТ УРОК ЗА ИНТЕГРИРАНО ОБУЧЕНИЕ В МЕСТНОТО УЧИЛИЩЕ
Открит урок по математика във втори клас се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Обзор. В класа, с преподавател Розалия Димитрова и ресурсен учител Снежана Борисова, се обучават 24 ученици, един от които е със специални образователни потребности. Урокът бе на тема „Събиране и изваждане на двуцифрени числа с едноцифрени“, а интересен момент при провеждането му бе употребата на електронен учебник – интерактивен, занимателен, лесен и удобен за работа.

Публикувано на 27.11.2015 от Пресцентър Община НесебърПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ОДЗ „МЕЧО ПУХ” – РАВДА
Емоциите на два вълнуващи празника споделиха деца, учители и родители от ОДЗ „Мечо Пух” в село Равда през последната седмица. В навечерието на 21-ви ноември, децата от всички групи участваха в празника, посветен на Деня на християнското семейство. Освен веселието и талантливите изпълнения, събитието показа, че възпитаниците на ОДЗ „Мечо Пух” разбират и споделят семейните ценности.

Публикувано на 25.11.2015 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 следваща»

Content Management Powered by CuteNews
Архив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013
shadow