Култура - новини от община НесебърПОКАНА

Община Несебър кани своите граждани и гости на поредното издание на фестивала „Есен в Несебър“, който ще се проведе в дните от 11 до 13 септември на площад „Жулиета Шишманова“.
Заповядайте.
Публикувано на 02.09.2020 от Пресцентър Община Несебър
В Слънчев бряг за пръв път се проведе лятно издание на Националния конкурс с международно участие „Път към славата”- Summer camp.
В надпреварата, организирана за осми път от „Арт Център Карнолски”, под патронажа на Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, участие взеха 300 деца в пет възрастови групи и различни категории- вокал, танц, фолклор, мажоретки.
Общински детски комплекс Несебър беше представен от певиците Мария Гинева и Теодора Менчева.
Мария Гинева спечели второ място във II възрастова гр. в номинация „Поп вокал” с песента „Роден дом”.

Публикувано на 02.09.2020 от Пресцентър Община Несебър

След множеството награди от родни конкурси, възпитаничката на ОДК- Несебър, с вокален педагог Димитър Йорданов, Паола Йорданова покори и международната сцена.
Малката талантлива певица спечели бронзов медал в номинация „Вокал” на Световния шампионат по сценични изкуства, провеждан ежегодно в Холивуд, САЩ. Поради глобалната пандемия, 24-тото издание на WCOPA 2020 беше само онлайн.
Подобно на Олимпийските игри и в тази надпревара само участници, преминали квалификации, се състезават за своите държави в изключително голяма конкуренция.

Публикувано на 31.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

Артиум център отново привлече вниманието на любителите на изкуството в Несебър. Тези дни в него гостува изложбата от картини и художествени облекла на автора Елена Мaнчорова. Експозицията е озаглавена „Ангелска любов“. Събитието откри Денис Гонсалвеш – експерт към Община Несебър, който представи авторката.
Картините на художничката, изпълнени с техника маслена живопис, визуализират нейните представи за живота. Жанровете са многообразни. “Моето житейско пътуване е свързано с едно непрекъснато осъзнато търсене, усъвършенстване и себеизразяване чрез рисуването. Аз вярвам, че картините могат реално да променят живота на хората.
Публикувано на 24.08.2020 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА

Община Несебър Ви кани на изложбата „Ангелска любов“ с автор Елена Мончарова. Събитието ще се състои в петък, 21 август, от 19.00 часа в Артиум център.
Заповядайте.

Публикувано на 20.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

Във времена на технологии и модернизация, селото остава един от малкото източници на история, фолклор, традиции, изчезнали занаяти. Етнографския музей към Музей „Старинен Несебър” се сдоби с нови експонати.
Kолекцията на институцията се допълни с предмети като стари цървули от волска кожа (кисуле пинци) – много редки като изработка, булченски сандък, чекрък (рудайн), панакота за хляб (нощви), старинен хромел за ръчно мелене на пшеница, шиник, въртешка, мотовилка, хурки за предене, гюм за течности, метален кантар, фърлячки и др.

Публикувано на 20.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отбеляза Деня на Успение на Света Богородица с впечатляваща и динамична поредица от събития, които изпълниха с възторг многобройната публика на празника на най-красивия български град.
Именно заради неповторимата емоция в програмата си на 14 и 15 август, Несебър е “магнит” за много български и чуждестранни туристи именно в тези дни на летния месец.
Денят на Успение на Света Богородица е най-значимият празник за града и духът му се пренесе в душите и сърцата на всички - граждани и гости, дошли да споделят вълната на възторг и еуфория, съпътстваща тържествата.

Публикувано на 16.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

По случай празника на града – 15 август, в Артиум център бе организирана изложба от картини на даровити възпитаници на Ателието по изобразително изкуство към Общински детски комплекс –Несебър, с ръководител Михаела Георгиева – директор на комплекса, художник, сценограф и преподавател по изобразително изкуство със 17- годишен професионален опит.
Събитието, озаглавено „Да подариш море и лято…“, е с благотворителен характер и след края на изложбата платната на младите автори ще бъдат дарени на Специализираната болница за рехабилитация /СБР/ в Несебър.
Публикувано на 14.08.2020 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА

Община Несебър Ви кани на 13 август от 11.30 часа в Артиум център на откриването на изложба на млади таланти от кръжока по изобразително изкуство към ОДК-Несебър. Експозицията може да бъде посетена всеки ден до 19 август от 12.00 до 20. 00 часа.
Заповядайте.
Публикувано на 11.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

Възпитаниците на ОДК – Несебър Паола Йорданова и Дамян Каравасилев, с ръководител Димитър Йорданов, се включиха в VIII Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, Хисаря. Журито бе председателствано от Мими Иванова, a негови членове бяха Аделина Колева и д-р Тихомир Радев.
Малките представители на Несебър се явиха в неприсъствената част на конкурса, като се изявиха както индивидуално, така и в дует. Със соловото си изпълнение Паола Йорданова завоюва 1 място с песента на Маргарита Хранова „Далечна песен“ и с това се класира в присъствения етап на конкурса.
Публикувано на 05.08.2020 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 следваща»

Powered by CuteNews