Култура - новини от община Несебър


ПОКАНА

Община Несебър кани своите граждани и гости на концерт на звездата на българския джаз Хилда Казасян. Събитието ще се проведе в Артиум център на 10-ти септември от 19.00 часа. В него специално участие ще вземат Теодосий Спасов, Васил Петров и други бележити музиканти под диригентството на Борислав Йоцов.Публикувано на 02.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

Талантът от Несебър Паола Йорданова спечели четири първи места на провелия се във Варна II Международен музикален конкурс „Бъди звезда“. Малката певица участва в две направления - фолклор и вокал. Във втората номинация Паола се представи в три направления: песен на роден език, поп и музика от филми и мюзикъли. Певческите способности на участниците оценява жури в състав Етиен Леви, Елица Тодорова и Мими Иванова. Най-вълнуващо за Паола бе да изпее песента „Вода“ и то пред Елица Тодорова, прочула се именно с етно-дръм изпълнението на същата мелодия на „Евровизия“ през 2007 г. Представянето на малката певица бе оценено високо.
Публикувано на 01.09.2022 от Пресцентър Община Несебър

10 отличия спечелиха местни изпълнители и групи
Вокално-инструментална група „Roadwire” от Враца грабна голямата награда на Националния поп-рок фестивала, който превърна Стария Несебър в столица на рока. Раздадени бяха и различни призове в отделните категории, като сред отличените бяха и множество местни изпълнители и групи:

Публикувано на 29.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър бе домакин на необичайно и много атрактивно събитие - воден куклен театър, представен от виетнамския Национален куклен театър. Организатори бяха Посолството на СР Виетнам в София, Община Несебър, и Цирк „Балкански“, под чийто купол бе представено това изумително изкуство, признато за световно културно наследство от ЮНЕСКО.
Събитието, което бе дебютно за България, привлече многобройна публика. Любителите на театъра видяха сюжети, илюстриращи виетнамската история и култура.
Публикувано на 22.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Хиляди съпреживяха празника на града
Празникът на Несебър бе отбелязан с впечатляваща програма, наситена с докосващи и ярки събития. Интересът към него през двата отминали дни показа, че той е успешен туристически продукт, съчетаващ хармонично църковния празник с различни културни прояви, обединяващ както жителите, така и гостите на града.
Публикувано на 16.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

В Община Несебър се получи благодарствено писмо от г-жа Татяна Досева, директор на Националния дворец на децата. В него се изказва признателност лично към кмета Николай Димитров и неговия екип и висока оценка за партньорството между НДД и Община Несебър в осъществяване на ежегодния международен конкурс „Аз обичам Черно море“. В писмото се изразява очакване за развитие на добрите взаимоотношения чрез нови съвместни инициативи с висок образователен и възпитателен ефект и стимули за детското развитие. Представяме на Ваше внимание пълния текст на писмото.

Публикувано на 10.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

С разнообразни, жизнерадостни, интересни и с внимание към всеки детайл събития, Несебър ще отбележи своя празник на 15 август – Успение на Пресвета Богородица. Денят на Божията майка се чества с особена почит и уважение в града на ЮНЕСКО и неслучайно първата проява на 14 август е вечерно богослужение в храм „Св. Успение Богородично”, последвано от литийно шествие с иконата на Дева Мария по улиците на живописния полуостров.
Публикувано на 04.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Иконата „Св. Теодор Тирон“ от началото на XIX век, представляваща част от богатия иконен фонд на Музей „Старинен Несебър”, е поредната реставрирана икона, която се завърна в Несебър. От днес, 3 август, тя може да бъде видяна в църквата „Св. Йоан Кръстител”, където е експонирана и за пръв път се показва пред широката публика. Средствата за реставрацията й са осигурени изцяло от Община Несебър и Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 03.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Популярният и много обичан от българската публика певец Веселин Маринов получи почетен плакет от Община Несебър. Отличието бе връчено по време на традиционния летен концерт на изпълнителя в града на ЮНЕСКО по повод 40-тата годишнина от началото на професионалната кариера на Веселин Маринов.
Почетният плакет бе придружен от поздравителен адрес към певеца от името на кмета на община Несебър Николай Димитров в който се казваше:
Публикувано на 02.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър за втора поредна година бе домакин и съорганизатор на театралния фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ.
За жителите и гостите на града на ЮНЕСКО бяха подбрани забавни постановки по мотиви от популярни произведения, а младите възпитаници на школата демонстрираха своите творчески и актьорски заложби пред почитатели на театралното изкуство в реални сценични условия.
Публикувано на 01.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 следваща»

Powered by CuteNews