Култура - новини от община НесебърПубликувано на 24.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Сред социално значимите ангажименти на Община Несебър е опазване на общественото здраве. Един от тях е предотватяване на ситуации, в които могат да възникнат предпоставки за разпространяване на висурсни инфекции. Поради тази причина и във връзка с епидемиологичната обстановка и Заповед № РД-01-973/26.11.2021 г. на Министъра на здравеопазването, празничните Коледни концерти ще бъдат излъчени онлайн на сайта на Община Несебър както следва:
Публикувано на 22.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Благотворителният коледен базар на Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова-1905“ днес продължи в двора на Центъра на занаятите, който се изпълни с граждани, дошли да подкрепят инициативата за събиране на средства в помощ на дейността на общинската организация на БЧК. Събитието посети и кметът на община Несебър Николай Димитров, който поздрави гражданите с емоционалните думи: „Несебър е велик, защото жителите му имат големи сърца!“
Публикувано на 20.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Несебър празнично грейна, окъпан в коледни светлини. Площад „Жулиета Шишманова“ се изпълни с радостната глъчка на стотиците деца и възрастни, дошли да приветстват началото на тържествата за най-светлите празници.
Минути преди запалването на коледните светлини кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави гражданите и им пожела радост и весели дни в очакване на Рождество. „В навечерието сме на най-светлите дни. Дни, които ни обединяват с човечност и топлота. Нека бъдем сплотени и в единство да продължаваме да работим за развитието на нашата община. Нека добротата да ни съпътства, защото доброто ражда добро.“, каза кметът Димитров.
Публикувано на 09.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Проучванията на морското културно наследство на Древна Месамбрия – акцент в експозицията
В Артиум център днес официално бе открита изложбата „Българска подводна археология – 100 години археологически открития под вода / Несебър зад морската завеса“. Експозицията е организирана от Община Несебър в партньорство с Националната комисия на ЮНЕСКО, Центъра за подводна археология и Министерството на културата. „Датата на изложбата не е избрана случайно – тя е по повод 37-ата годишнина от вписването на Несебър в листата на ЮНЕСКО“, подчерта в словото си кметът на града Николай Димитров.
Публикувано на 09.12.2021 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър в партньорство с Националната комисия на ЮНЕСКО, Центъра за подводна археология и Министерството на културата, представя изложбата „Българска подводна археология – 100 години археологически открития под вода / Несебър зад морската завеса“. Откриването на експозицията е утре, 9 декември от 11 часа в Артиум център.
Изложбата представя възникването и развитието на подводната археология в България, основните археологически обекти под вода и научните проекти за тяхното изследване. Акцентът е представянето на над 60-годишните проучвания на подводното и морско културно наследство на град Несебър.


Публикувано на 08.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Днес е денят на един от най-тачените християнски светии –Николай Чудотворец - покровителя на рибарите и моряците.
Несебър отбелязва тази дата с особена почит и благодарност към светеца, укротител на бурите и пазител на тези, чиито живот е свързан с морето.
Празникът започна в църквата „Св. Успение Богородично“, където свещенослужителят - отец Петър, изпълни традиционната никулденска литургия. Храмът се изпълни с миряни, дошли да почетат светията. Между тях бе и кметът на Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 06.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

Благотворителен коледен базар, организиран от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова - 1905“, събра във фоайето на читалището прекрасни коледни сувенири, изработена от различни институции, организации и граждани на общината.
Базарът бе посетен от кмета на Несебър Николай Димитров, който изрази лична подкрепа към инициативата, посветена на милосърдието, съпричастността и взаимопомощта в общността.
Публикувано на 02.12.2021 от Пресцентър Община Несебър

По повод Андреевден, Община Несебър, Общински детски комплекс- Несебър и църква „Успение Богородично“ организираха Регионален конкурс за детска рисунка посветен на празника. Целта бе да се поощри и утвърди интереса на децата към православието и изкуството.

Публикувано на 30.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

Завърши изпълнението на проекта „Доставка и монтаж на мултимедийна система за нуждите на музей „Старинен Несебър”, с обща стойност 33 282, от които 28 289,70 лв. европейско и 4992,30 лв. за национално съфинансиране. Благодарение на придобивката културната институция може да представя по нов и модерен начин богатото хилядолетно наследство на Община Несебър. Открива се и възможност за иновативен подход при работа с подрастващите поколения, за които подобни интерактивни методи за получаване на информация не са новост.
Публикувано на 29.11.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... следваща»

Powered by CuteNews