Култура - новини от община НесебърПОКАНА

Община Несебър Ви кани на изложбата на ръчно бродирани гоблени. Организатори на експозицията са Културно-просветно дружество „Вардарско слънце“ и ФФ „Македонка“ към НЧ „Яна Лъскова“. Официалното откриване е на 10 март от 11 часа в Артиум център в Несебър.
Заповядайте!

Публикувано на 08.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

Деца, преобразени като любими филмови, приказни и измислени герои, изпъстриха сцената на читалище „Яна Лъскова“ в неделя. Поводът бе Сирни Заговезни, който се тачи като зимно-пролетния празник в народния календар. Ден, в който спазваме древния обичай, оставен от дедите ни – да се маскираме и да си прощаваме, да запалим огън и да пропъждаме злите сили, да се смирим и да се молим за здраве и берекет.

Публикувано на 07.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отбеляза днес Националният празник 3 март и 144 години от Освобождението на България от турско иго. Честването на бележитата дата -започна с тържествено издигане на националния флаг под звуците на химна на републиката. Пламенно слово за значението на свободата и подвига на героите произнесе Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“. Обръщение отправи и кметът на Несебър Николай Димитров, в което заяви, че празникът е повод за гордост, защото сме граждани на една свободна държава, възродила се след векове на забвение на картата на Европа.
Публикувано на 03.03.2022 от Пресцентър Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗА ДЕВЕТА ПЪТ ОРГАНИЗИРА ИЗЛОЖБА НА АВТЕНТИЧНИ МАРТЕНИЦИ, КОИТО ТАЗИ ГОДИНА СА ЧАСТ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ
За девета поредна година Община Несебър организира изложба на мартеници, изработени според автентичните народни традиции. Експозицията бе подредена в Артиум център днес – 1 март, когато отбелязваме уникалния български празник Баба Марта.
Публикувано на 01.03.2022 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА

Община Несебър Ви кани на концерт на Ралица и Драго от „Тоника СВ“. Събитието е по повод Деня на самодееца и любителското художествено творчество. Проявата ще се състои на 1 март, вторник, от 18 часа пред НЧ „Яна Лъскова – 1905“ в Стария град.

Заповядайте!


Публикувано на 28.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес, в Южния парк на Несебър, тържествено бе отбелязана 149-тата годишнина от смъртта на Васил Левски. Възпоменателната церемония събра пред паметника на Апостола признателните граждани, които отдадоха своята почит към най-великия син на България. С кратък рецитал на самодейците от общинския театър несебърската общественост се пренесе в героичния свят на Левски, където ценностите на свободата, честността и подвига в името на идеалите са въздигнати над всяка корист и човешка слабост.
Публикувано на 19.02.2022 от Пресцентър Община Несебър


ПОКАНА

Община Несебър Ви кани на Празника на домашната наденица в с. Кошарица. Събитието ще се състои на 18 февруари, петък, от 14 часа на площада в селото.
Заповядайте!

Публикувано на 15.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес, с ритуал по зарязване на лозята в масивите на село Гюльовца- Община Несебър, тържествено бе отбелязан Трифон Зарезан. Събитието бе част от Празника на младото вино, което селището отбелязва за 11-та година. Тържеството уважиха кметът на Община Несебър Николай Димитров, зам.-кметът Иван Гургов, кметът на селото Жельо Желев, жители и гости на Гюльовца. Кметът Николай Димитров поздрави присъстващите с Трифон Зарезан и Свети Валентин и им пожела здраве, щастие и берекет.
Публикувано на 14.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес в Артиум център, с изложба на Сдружението на несебърските художници, Сдружение „Несебър Арт“ и Младежката организация на българския червен кръст, в Несебър за девети път бе дадено начало на празниците, посветени на двете най-сладки стихии – виното и любовта. Експозицията, в която присъстват имената на изявените несебърски творци Албена Бояджиева, Валя Георгиева, Веселина Маринова, Георги Бояджиев, Даниела Атанасова, Радостина Христова, Румяна Йоргова, Явор Топалов, Милена Казакова, Йордан Йорданов и Видка Липчева, съдържа произведения, изпълнени в различни стилове и техники – маслена и акварелна живопис, графика, малка пластика и керамика.
Публикувано на 11.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с инициативата „Да съхраним изконните български традиции“, за девета поредна година Община Несебър организира изложба на ръчно изработени мартеници. Автентично направените символи на пролетта, здравето и тържеството на пробуждащата се за нов живот природа ще бъдат експонирани в Артиум център от 1 март 2022.
Каним всички, които желаят да се включат със свои произведения в проявата, да се свържат с организаторите на тел.: 0554/43074 или на 0893 303679.

Публикувано на 11.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... следваща»

Powered by CuteNews