Архив новини - Социална политика
202 НОВОРОДЕНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ДО 15 ЮЛИ
Най-много близнаци са се родили през 2012 г.

Добрата социална политика, водена от община Несебър през последните няколко години, е една от предпоставките за положителния прираст на населението. До средата на юли т.г., бебетата, жители на общината, са 202. За тях еднократната помощ, която е изплатена, е в размер на 404 хил.лв.

Публикувано на 21.07.2015 от Пресцентър Община НесебърПревенция на употребата на наркотици чрез два разказа от първо лице от бивши зависими

Два разказа на млади мъже, преминали през ада на наркотичната зависимост и последствията от нея, чуха ученици от СОУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Непринуденият разговор, искреността на тона и конкретните нелепи ситуации, в които бяха попаднали Пламен и Милен от сдружение „Рето Надежда“, привлякоха вниманието, а аудиторията притихна заслушана в истинските истории.

Публикувано на 09.06.2015 от Пресцентър Община НесебърРегионалният представител на Комисията за защита от дискриминацията:
Не прикривайте проблемите, решавайте ги навреме

Регионалният представител за Бургас на Комисията за защита от дискриминацията Ирина Иванова даде ценни съвети след края на обявения днес ден за приемна в община Несебър. „Не прикривайте проблемите, решавайте ги навреме.“, бе най-важният акцент от разговора с нея.

Публикувано на 04.06.2015 от Пресцентър Община НесебърС Ъ О Б Щ Е Н И Е
Община Несебър уведомява своите граждани, че на 4 юни от 10.30 ч. в залата на община Несебър ще се проведе открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.
Комисията е специализиран орган, който провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България.

Публикувано на 03.06.2015 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ
Община Несебър съвместно със сдружение "Равновесие" предлага психологическо, социално и юридическо консултиране на жертви и извършители на домашно насилие. Услугата се осъществява в Кабинета за социална превенция към МКБППМН - община Несебър, до м. февруари 2016 година в рамките на проект, финансиран от Министерство на правосъдието.
При необходимост можете да заявите консултация на телефон: 0895 648 604.

Публикувано на 20.05.2015 от Пресцентър Община НесебърВисок интерес към публичния дебат за домашното насилие и проблемите на зависимите лица в Несебър
Засилен интерес предизвика публичният дебат по въпросите за домашното насилие, дискриминацията, правата и проблемите на зависими лица и техните семейства, който се състоя в зала „Мелсас” в Несебър. Събитието привлече вниманието на няколко отдела на Общинска администрация, на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Несебър.

Публикувано на 18.05.2015 от Пресцентър Община НесебърПОКАНА
Публичен дебат по въпросите за домашното насилие, дискриминацията, правата и проблемите на зависими лица и техните семейства ще се състои в петък, на 15 май, от 10.15 ч. в зала „Мелсас” в Несебър. Всеки, който има интерес към темата, може да бъде част от проявата и да участва в дискусията.
Събитието ще включва презентация на тема „Домашното насилие в семейството на лице,страдащо от зависимост към алкохол или наркотични вещества.

Публикувано на 12.05.2015 от Пресцентър Община НесебърОбщина Несебър получи награда за „Активна социално отговорна местна политика”
Община Несебър получи награда за „Активна социално отговорна местна политика” от Националния алианс за социална отговорност, представител за България на EASPD. Това се случи по време на 10-ия национален форум на доставчиците на социални услуги, който се проведе в Пловдив. В рамките на събитието бяха обявени и връчени Годишните награди за принос в социалното развитие в категория "Общини".

Публикувано на 05.05.2015 от Пресцентър Община Несебър„Училище за родители“ гостува в Обзор и Кошарица
Две прояви от инициативата „Училище за родители“ се състояха в Обзор и Кошарица. Срещите-дискусии дадоха отговори на множество въпроси, свързани с постигане на баланс в отношенията с децата, правилния подход към дадена ситуация и ползотворния начин на общуване. Разговорите между родителите на ученици от ОУ ,,Иван Рилски” - с.Кошарица, и ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий” - гр. Обзор, с психолога Румяна Костова към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Несебър, дадоха отговор по темите:

Публикувано на 05.05.2015 от Пресцентър Община Несебър,,Отворени врати на институциите” за учениците на Несебър

За пореден път институциите ,,отвориха врати” за учениците от община Несебър. Възпитаниците на ПГ по Туризъм ,,Иван Вазов”- Слънчев бряг, посетиха затвора в Бургас, където имаха възможността да се запознаят със структурата му и живота на лишените от свобода. Младежите бяха посрещнати от инспектора по охраната на затвора Д. Манолов, който им разясни при какви обстоятелства хората попадат при тях и как да бъдат избегнати грешките им.


Публикувано на 27.04.2015 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"