Архив новини - Социална политика
БЧК –НЕСЕБЪР : СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ
Червенокръстците отчетоха дейността си през годината

По време на отчетната сесия на Общинската организация на БЧК – Несебър за дейностите й през 2015 г. стана ясно, че много от гражданите, които търсят червенокръстците, за да предложат помощта си, стават доброволци на каузата. Това бе сред основните акценти в доклада на Виолета Георгиева, деен представител на структурата в морския град.

Публикувано на 08.12.2015 от Пресцентър Община НесебърДнес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания
Дружеството на инвалидите – Обзор празнува 10- годишен юбилей от своето създаване

Членовете на Дружеството на инвалидите – Обзор, се събраха днес, за да почетат своя празник и за да отбележат 10-годишния юбилей от съществуването на клуба. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Несебър и кметът на Обзор Христо Янев.

Публикувано на 03.12.2015 от Пресцентър Община НесебърУСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТА „АЗ, ДЕТЕТО, ИМАМ ПРАВА” В ЦДГ „МОРЯЧЕ“

Точно в деня, приет като Световния ден на борба с насилието над деца, в ЦДГ „Моряче” в Несебър се проведе Кръгла маса за правата на най-малките. Проявата бе третият, заключителен модул на вътрешния проект на образователната институция „Аз, детето, имам права”, чийто автор е помощник –директорът Марина Янкова. Участници във финалната част бяха социалният психолог Дима Желязкова, партньорските институции – община Несебър.

Публикувано на 20.11.2015 от Пресцентър Община НесебърПореден открит урок на тема „Трафик на хора“ с ученици от ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг

Пореден открит урок на тема „Трафик на хора“ се проведе днес с ученици от горните класове на ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Организатор на тематично събитие бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН), а основният лайтмотив на срещата бе „бъдете информирани“.

Публикувано на 27.10.2015 от Пресцентър Община НесебърЦентърът за обществена подкрепа в Несебър разработи две програми за работа с деца
Центърът за обществена подкрепа в Несебър разработи програма за работа с деца на тема „Квилинг -хоби от хартия“, както и програма за превенция на насилието и агресията в училище. Първата работилница по квилинг за деца се проведе вчера в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Гюльовца, и предизвика огромен интерес сред учениците. Предстоят серия от работилници за мъници в ОУ „Св. Иван Рилски” – с. Кошарица, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Гюльовца, ОУ „Св. Св. Кирил и Методи” – Свети Влас, и ОУ „Васил Левски” - с. Тънково,.

Публикувано на 08.10.2015 от Пресцентър Община НесебърОт първи октомври в община Несебър отново ще бъде предлагана социалната услуга „Обществена трапезария”
От първи октомври в община Несебър за шеста поредна година започва предлагането на социалната услуга „Обществена трапезария”. Услугата се предоставя по Национален проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез Фонд „Социална закрила” към МТСП, с който беше сключен договор на 12.09.2015г.
През настоящата година капацитета на услугата ще бъде увеличен от 45 на 50 лица. Проектът дава възможност на потребителите да получават топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

Публикувано на 25.09.2015 от Пресцентър Община НесебърОбщина Несебър даде старт на изграждането на Обществена сграда в Слънчев бряг- запад
Кметът на Несебър Николай Димитров, заместник-кмета Лазар Япаджиев и Стойко Стоянов, секретар на общината, дадоха официален старт на изграждането на Обществена сграда в Слънчев бряг- запад.
Малко преди символичната първа копка кметът Николай Димитров подчерта, че този проект е плод на съвместните действия на Общинска администрация и Общински съвет. „Когато има единение и синхрон в действията, стъпка по стъпка визията на общината се облагородява.“ , подчерта градоначалникът.

Публикувано на 20.09.2015 от Пресцентър Община НесебърСпортни придобивки за селата Гюльовца, Оризаре и Кошарица

Община Несебър за пореден път доказа, че развитието на спортните навици е сред приоритетите й. В този дух днес официално бяха открити нови придобивки в селата Гюльовца, Оризаре и Кошарица. В Гюльовца кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов, кметът на селището Васил Василев и общинският съветник Николай Киров прерязаха официално лентата на мини футболно игрище.

Публикувано на 17.09.2015 от Пресцентър Община НесебърОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИЯТА ПРИ ДЕЦАТА

В навечерието на новата учебна година, в зала „Мелсас, се проведе поредната форма на квалификация на място - обучение на учители от общинските училища и детски градини на тема „Детската агресия – същност, видове, причини и възможности за превенция”. Семинарът се проведе под ръководството на проф. дпн Румен Стаматов – професор по възрастова и педагогическа психология от ПУ „Паисий Хилендарски”.

Публикувано на 07.09.2015 от Пресцентър Община НесебърДОМ ЗА СТАРИ ХОРА И ДЕТСКА ПЛОЩАДКА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ В КОШАРИЦА
Два обекта предстои да се изградят в село Кошарица с пари от бюджета на община Несебър. Единият е детска площадка, а с другия ще се промени чрез преустройство и пристройка съществуващата сграда на Дом за деца с умствена изостаналост в Дом за възрастни хора. Официалният старт на двата обекта бе даден днес от кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет в Несебър Благой Филипов и кмета на с. Кошарица Павел Павлов.

Публикувано на 31.08.2015 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"