Архив новини - Социална политика 

Ден на отворените врати
През месец март в Районен съд-Несебър се проведе "Ден на отворените врати". Инициативата е част от годишната програма на Висшия съдебен съвет, която има за цел да популяризира дейността на съда, да повиши правната култура на гражданите и да ги запознае с работата на органите на съдебната власт. Мероприятието протече на два етапа, с активното участие на ученици от седми и осми клас на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – с.Гюльовца, общ.Несебър.
shadow
Публикувано на 31.03.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Спорт срещу агресия и насилие в училище
В община Несебър се проведе среща с децата от местните училища - с. Равда –,,Св.Св.Кирил и Методий” и гр. Свети Влас –,,Св.Св.Кирил и Методий”, на тема „Спорт срещу агресия и насилие в училище“. Мероприятието е организирано по идея на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, със съдействието на Клуб по спортни танци "Несебър", чийто състезатели са финалисти във всички национални и в редица международни турнири по спортни танци.
shadow
Публикувано на 27.03.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Николай Димитров, кмет на Несебър: Даваме по 2000 лв. за всяко новородено дете

- Г-н Димитров, Несебър е носител на приза "Бейби бум град" в класацията "Най-добър град за живеене" на "24 часа" и "Дарик" . Защо се раждат толкова много деца във вашия град?

shadow
Публикувано на 20.03.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Церемонията по обявяването на резултатите от анкетата за „Най-добър град за живеене” за 2013 започна с Несебър
Събитието се проведе в Националната художествена галерия и започна с обявяването на класацията в раздела за „Най-бързо растящ град“, в която първото място бе отредено за град Несебър. Отличието бе връчено на кмета на Община Несебър - Николай Димитров. Той изказа удовлетворението си от наградата и информира, че от 2007г. според действащата наредба на Община Несебър системно и последователно се провежда политика за стимулирате на раждаемостта...
shadow
Публикувано на 18.03.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

НАЙ-НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В НЕСЕБЪР - ЦДГ „МОРЯЧЕ”, ИЗВЪРШВА ПРИЕМ НА ДЕЦА
Целодневна детска градина „Моряче” – най-новата детска градина в град Несебър, ще приеме първите си възпитаници. Приемът се осъществява по Правила за приемане на деца в общинските детски заведения на територията на община Несебър, утвърдени със заповед на Кмета на община Несебър. Приемането на заявления започна на 4-ти март и ще приключи на 31-ви март т.г.
shadow
Публикувано на 18.03.2014 от Пресцентър Община НесебърУроци по толерантност
Срещата се проведе в ОУ ,,Г.Ст. Раковски” с.Оризаре
Дискриминацията е нееднакво отношение към различни групи от хора в обществото, което се изразява в ограничаване на права или в предоставяне на права и предимства, непризнати на останалите.
Във връзка с темите за дискриминацията и толерантността в ОУ ,,Г.Ст. Раковски” с.Оризаре, се проведе среща с педагогическия колектив и Регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация Ирина Иванова.
shadow
Публикувано на 05.03.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Ученици от община Несебър отбелязаха Световния дан за безопасен Интернет
Едва ли някой може да си представи съвременния свят без Интернет. Световната мрежа се превърна в ежедневна среда за комуникация работа бизнес и развлечения. Младите поколения от все по-ранна възраст са онлайн. Интернет обаче крие и рискове, както за възрастните така и за децата. Тази година България заедно с още 100 страни по света отбелязва международния ден за безопасен Интернет.
shadow
Публикувано на 28.02.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

ПРИЗНАНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ХУМАНИТАРНАТА СЪЩНОСТ
Кметът на Община Несебър Николай Димитров, бе единствен сред колегите си от Бургаска област отличен с почетна грамота на БЧК. Тя му бе връчена от председателя на Централния съвет на хуманитарната организация Христо Григоров, а отличието на несебърския кмет е за проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманитарната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата.
shadow
Публикувано на 27.02.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Ученици от Несебър посетиха Бургаския Затвор

Наркотиците и борбата срещу тях се превръща в част от обичайния ни живот. Те присъстват в живота ни, независимо дали приемамаме остротата на проблема и му отделяме необходимото внимание.Те проникват навсякъде и никой, без значение от социалния си статус, образование или материална задоволеност - не е предпазен от сблъсъка с тях.
shadow
Публикувано на 14.02.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Започна извеждане на децата от дома в с.Кошарица
Започна поетапното извеждане на първите деца от дома за деца със специфични образователни потребности „Св. Стилиян Пафлагонийски”с.Кошарица, в нова къща тип фамилна в село Атия. Те бяха изпратени с много подаръци, а служителите от БЧК(Несебър) ги придружиха до новия им дом и споделиха, че: „Тези деца с годините растяха пред очите ни и за тях ние бяхме тяхното семейство, защото винаги - в делник и празник, бяхме до тях“.

shadow
Публикувано на 06.02.2014 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"