Архив новини - Социална политика 

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВРЪЧИ СТИПЕНДИИ НА ОТЛИЧНИЦИ

На тържествена церемония Кметът на община Несебър господин Николай Димитров връчи стипендии за отличен успех на Анна Долидзе и Маргарита Стойчева. Стипендиите са присъдени на двете ученички по чл. 19 на Наредба № 16 за условията и реда за осъществяване на специална закрила на деца с изявени дарби от община Несебър - за завършване на средно образование с успех по-висок от Отличен (5,80).

shadow
Публикувано на 21.07.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Заключителна пресконференция по проект: „Създаване на Звено за услуги в домашна среда към „Домашен социален патронаж”в община Несебър”
На 14.07.2014г. в заседателна зала „Мелса”, се проведе заключителна пресконференция по проект „Създаване на звено за услуги в домашна среда” към „Домашен социален патронаж” Несебър. Директор Управление "Социални грижи и услуги" - Радостина Пирева, запозна присъстващите с основната цел и дейностите около проекта...

shadow
Публикувано на 15.07.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

О Б Щ И Н А Н Е С Е Б Ъ Р
ПОКАНА


ОТНОСНО: Заключителна пресконференция за представяне резултатите по проект „Създаване на звено за услуги в домашна среда към „Домашен социален патронаж” в община Несебър”

shadow
Публикувано на 10.07.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Започна приемането на молби-декларации за еднократната целева помощ за ученици, записани в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в началото на учебната 2014/2015г. С Постановление на Министерския съвет № 177 от 27.06.2014 г. размерът на тази помощ е определен на 250 лева.


shadow
Публикувано на 04.07.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

БЧК Несебър съвместно с община Несебър изпратиха помощ за пострадалите от наводненията
Днес 23.06.2014г., БЧК Несебър и община Несебър се включи в помощта за бедстващите и пострадалите при наводненията. Представителите на Червения кръст натовариха голям камион пълен с много одеяла, килими, постелъчно бельо, пътеки, спално бельо около 150 комплекта, много дрехи и домашни пособия, почистващи препарати, минерална вода, мебели, столове, изключително много неща, който ще влязат в полза на хората, които загубиха всичко.
shadow
Публикувано на 23.06.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Училище за родители в ОУ „СВ. Иван Рилски” село Кошарица
Да станеш родител е лесно, но да бъдеш добър родител е майсторлък! Ключът е в общуването!
В края на учебната година се проведе първата среща с родители на ученици от ОУ „СВ. Иван Рилски”- с. Кошарица. Събитието е организирано по идея на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и училищното ръководство в с.Кошарица. То е част от годишната програма за превенция на противообществените прояви на двете институции.
shadow
Публикувано на 09.06.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

В Несебър беше открита поредната детска градина
Днес кметът на Несебър – г-н Николай Димитров и председателя на Общински съвет Несебър – Благой Филипов, откриха, в присъствието на зам. Областният Управител на Област Бургас – г-н Евгени Врабчев, най-новото и модерно детско заведение - ЦДГ „Моряче“, намиращо се в квартал „Черно Море“.
Г-н Димитров каза, че това е поредната детска градина (седма по ред), която отваря врати и не скри удовлетворението и радостта си от реализирането на този проект, ...

shadow
Публикувано на 19.05.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Толерантност в училище
Тази година темата за толерантността продължи в ОУ,,Св.Св.Кирил и Методий” гр. Обзор в пети клас. ,,Толерантност в училище”, това беше темата която се разгледа в час на класа. Тя е и във връзка с кампанията провеждана от Комисията за защита от дискриминацията „Толерантни ли сме“. Целта на обучителния пакет е да даде знания за предразсъдъците и последствията от дискриминацията, умения за ползотворно сътрудничество и многообразието.

shadow
Публикувано на 16.05.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА НАЙ-НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
На 19-ти май т.г. (понеделник), от 10:30 часа, кметът на община Несебър – г-н Николай Димитров, ще открие официално най-новата общинска детска градина – Целодневна детска градина „Моряче” в кв. „Черно море”. На събитието са поканени областния управител на Бургаска област – Павел Маринов, председателя на Общински съвет Несебър – Благой Филипов, началника на Регионалния инспекторат по образование – Бургас, общински съветници, представители на институции, ...
shadow
Публикувано на 15.05.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

,,Ден на отворените врати” и през месец април
И през месец април, продължи инициативата ,,Ден на отворените врати”, която е част от годишната програма на Висшия съдебен съвет и има за цел да популяризира дейността на съда, да повиши правната култура на гражданите и да ги запознае с работата на органите на съдебната власт. Има за цел също младите хора да се запознаят с генералната превенция, а именно въздействието на изпълнението на наказанието върху обществото с цел въздържане от извършване на престъпления.

shadow
Публикувано на 09.05.2014 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"