Архив новини - Социална политика 

КМЕТОВЕТЕ НА НЕСЕБЪР И ОБЗОР ПОЧЕТОХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Членовете на сдружението на хората с увреждания в гр. Обзор, се събраха на трети декември и почетоха своя празник. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха кметът на община Несебър - Николай Димитров и колегата му Христо Янев - кмет на гр.Обзор. Двамата градоначалници поздравиха всички присъстващи с празника, като им казаха, че не са ги забравили и отправиха пожелания за дълъг живот и здраве.

Публикувано на 04.12.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Пробация – наказание в обществото

През изминалата седмица учениците от 11 клас в ПГТ ,,Иван Вазав” - Слънчев бряг, посетиха Сектор ,,Пробация”, звено гр.Несебър, което е към ГД ,, Изпълнение на наказанията” ОС ,,ИН” Бургас и се запознаха с наказанието ,,пробация”. Инспекторите запознаха учениците с мярката, която се налага от съда за извършено престъпление. Всяко наказанието е изключително сложно понятие, което трябва да бъде разгледано в дълбочина, защото чрез него се налагат превантивните мерки.

Публикувано на 02.12.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН
Животът е безценен!

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. Датата е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация, с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране на хората, живеещи със заболяване.

Публикувано на 02.12.2014 от Пресцентър Община Несебър 

УЧИЛИЩЕ ЗА ДОБРИ РОДИТЕЛИ В ОУ „СВ. ИВАН РИЛСКИ” СЕЛО КОШАРИЦА
Всеки родител е добър родител, защото тръгва от желанието си да се грижи, обича и възпитава своето дете

Как да бъда добър родител се пита всеки от нас. Понякога ни се получава, а друг път не и често дори не разбираме какво куца и защо не можем да намерим баланса в отношенията с децата си. В тази връзка, през месец ноември в ОУ ,,Иван Рилски” с.Кошарица, се проведе поредната среща на ,,Училището за родители”.

Публикувано на 26.11.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Звезда от тв сериал разговаря с несебърски ученици за вредата от наркотиците
Алтернативен открит урок за ценностите и силата на духа

Ивайло Захариев, звезда от култовия сериал „Под прикритие“, фокусира вниманието на учениците от СОУ „Любен Каравелов“- Несебър, и ПГТ „Иван Вазов“- Слънчев бряг, върху вредата от употребата на наркотици. Това се случи в препълнената зала на читалище „Яна Лъскова“ в града на ЮНЕСКО.

Публикувано на 06.11.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

СТАРТИРА АРТ- РАБОТИЛНИЦА ЗА МЪНИЦИ

Център за обществена подкрепа в Несебър кани малчовци и ученици, майки и татковци в своето арт-ателие на 30 октомври (четвъртък) от 13.00 - 16.00 часа. Входът е свободен, а забавлението и доброто настроение са гарантирани. В рамките на няколко часа ще се рисува, апликира и ще се развихря творческото въображение. Заниманията ще се провеждат веднъж седмично, което дава възможност на децата да се откъснат за кратко от своето ежедневие, да се срещнат с други връстници, да обменят идеи и мисли свързани с произведенията, които създават.

Публикувано на 29.10.2014 от Пресцентър Община Несебър 

Дилемата ,,Наркотикът – въпрос на свободен избор или лесен начин да загубиш свободата си” - решиха учениците от Несебър

На 23.10.2014г., учениците от ПГТ ,, Иван Вазов” Слънчев бряг, направиха своя избор в симулиран наказателен съдебен процес, специално разглеждащ какви са последствията от употребата на наркотици и как закона наказва това.
Съдия, прокурор и адвокат са малка част от ролите, които бяха изиграни от учениците от X, XI и XII клас от ПГТ ,,Иван Вазов” Слънчев бряг.

Публикувано на 24.10.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

С ТЪРЖЕСТВЕНИ СЪБИРАНИЯ БЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА ПЕНСИОНЕРА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

На 1 октомври пенсионерите в община Несебър отбелязаха своя празник с тържествени събирания. Кметът на община Несебър Николай Димитров, посети лично повечето пенсионерски клубове и изрази своята дълбока почит и уважение към хората от третата възраст. Градоначалникът подчерта, че в България, може би, единствено възрастните хора в община Несебър празнуват достойно 1 октомври – Деня на пенсионера.
shadow
Публикувано на 02.10.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

Националният омбудсман Константин Пенчев се срещна с граждани на Несебър

Националният омбудсман Константин Пенчев се срещна с граждани на Несебър в организираната временна приемна в града. Той и екипът му бяха посрещнати от секретаря на община Несебър – Стойко Стоянов, като благодариха за любезното посрещане и гостоприемство, след което с необходимото внимание и съпричастност, изслушаха всички записали се за приемния ден.

shadow
Публикувано на 29.08.2014 от Пресцентър Община Несебър


 

СЪОБЩЕНИЕ
Община Несебър, уведомява своите граждани, че на 29 август от 9.00 – 11 часа в заседателната зала на общината ще се проведе открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията. Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България.
shadow
Публикувано на 28.08.2014 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"