Архив новини - Социална политика 

ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА БЕ ОТКРИТ В НЕСЕБЪР

Център за обществена подкрепа официално бе открит днес в Несебър. Лентата прерязаха кметът на общината Николай Димитров, директорката на институцията Нана Скачкова и Радостина Пирева, директор на Управление "Социални грижи и услуги" в морския град. Малко преди това отец Арсений от църквата „Св. Успение Богородично“ освети сградата и пожела добрите дела тук да не секват.

Публикувано на 06.04.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОДАВА РЪКА НА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА РОМИТЕ

„Община Несебър е социално отговорна община с грижа към всички свои граждани и откликва на нуждаещите се. Подаваме ръка на каузи и инициативи, които ще подобрят живота на хората. Водещ принцип в политика ни е „По-добра община, по-добър живот.“, с тези думи кметът Николай Димитров посрещна представителите на сдружението с общественополезна дейност „Авигея Шаама“.

Публикувано на 24.03.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

Гимназисти от община Несебър дискутират безопасността по пътищата и културата на шофиране

Безопасното движение по пътищата и културата на шофиране беше темата на срещата, организирана от сектор ,,Пробация” - гр. Несебър, МКБППМН към община Несебър и училищното ръководство на ПГТ ,,Иван Вазов” - Слънчев бряг, с ученици от 10 до 12 клас. Мероприятието съвпадна с националната акция на МВР и службите на КАТ, които активно проверяваха водачите по пътищата за превишена скорост.

Публикувано на 12.03.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

Ученици от гимназията по туризъм в Слънчев бряг дискутираха как се ползва интернет разумно

Какви са видовете насилие и какво представлява интернет насилието бяха основните теми на разговор с ученици от ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг на възраст между 14 и 17 години. Това е поредната среща с подрастващи, която организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Несебър.

Публикувано на 05.03.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

Ученици от с. Кошарица дискутираха как се ползва интернет безопасно
Какви са рисковете от онлайн общуването и зависимостта от ползването на глобалната мрежа, както и кои са правилата за сигурност на децата в интернет бяха сред акцентите в срещата-разговор, която се проведе с ученици от ОУ,,Свети Иван Рилски” в с. Кошарица. Проявата бе организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Несебър и ръководството на училището по повод Международния ден за безопасен интернет.

Публикувано на 20.02.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

Запазва се тенденцията бюджетът на община Несебър да е социално ориентиран
Съветниците приеха бюджета на Община Несебър за 2015 г. И през тази година, както бе и в предходната, тенденцията той да е социално ориентиран се запазва. Още от 2007 г. в Несебър се въведоха редица инициативи на местната власт по отношение на грижите, които тя полага за задържане на младите хора и по отношение на гражданите от третата възраст. Казано с други думи и през тази година за новородено са обезпечени по 2 000 лв., допълнителни средства са заделени за нуждаещите се по програмата “ин витро”.

Публикувано на 12.02.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

БЧК-НЕСЕБЪР ОТНОВО ОТКЛИКНА НА НУЖДИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА ХОРА
Акцията по събиране на вещи в помощ на бедстващите продължава

За пореден път БЧК-Несебър не остана безучастен към болката на хората от бургаските квартали „Долно Езерово“ и „Лозово“, които пострадаха при наводнението. Местните доброволците на организацията по-рано тази седмица изпратиха камион с матраци, одеяла, завивки, постелъчно бельо, килими, много дрехи, якета и обувки.

Публикувано на 06.02.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

СЪОБЩЕНИЕ
Община Несебър съобщава на своите жители, че между общинска администрация и превозвача на вътрешни линии „Ди Ес Бус”, е постигнато споразумение за намаляване цената на билетите за зимния период (от 2 февруари до 31 май 2015г.) по линията Несебър – Стар град до Несебър – Нов град, вкл. жк. „Черно море”, като цената на билета ще бъде намалена на 1 лев.

Публикувано на 30.01.2015 от Пресцентър Община Несебър


 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ В НЕСЕБЪР
Освен това добро дело, бяха раздадени и 40 хранителни пакета на нуждаещите в навечерието на Новогодишната нощ

По инициатива на кмета на община Несебър – Николай Димитров, бе проведена благотворителна акция по кръводаряване. Това се случи в Здравна къща – Несебър, като се явиха голям брой желаещи, над 20 доброволци, от който 16 бяха годни да дарят кръв.

Публикувано на 08.01.2015 от Пресцентър Община Несебър 

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ НЕСЕБЪР НАВЪРШИ ШЕСТ ГОДИНИ

Преди шест години – на 11-ти декември 2008 г. в град Несебър е създадена Детска млечна кухня. Днес тя вече функционира като общинска дейност с филиали в: Обзор, Св. Влас, Равда, Оризаре, Тънково и Кошарица, като осигурява здравословна храна на 400 деца от община Несебър.
За шестте години на своето съществуване, ДМК Несебър се утвърди като един от най-важните аспекти на непрекъснато разширяващата се социална политика на община Несебър.

Публикувано на 11.12.2014 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"