Архив новини - Социална политикаНова среща на тема ,,Агресията в училище и ролята на семейната среда” се проведе с родителите на ученици от втори клас в ОУ ,,Иван Рилски” в Кошарица. Ценни съвети как да се справят по-успешно при взаимоотношенията с децата си и да им помогнат да преодоляват негативното поведение получиха присъстващите от психолога към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Несебър - Румяна Костова.

Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Стартира нова мярка за насърчаване на мобилността на безработните лица


От 7 ноември, Бюрата по труда към Агенцията по заетостта ще приемат заявления от безработни лица за получаване на средства за покриване на разходи за наем, такса за ясла или детска градина и интернет услуги.
Тази възможност вече имат безработни, които са насочени към работно място и сменят адреса си за да работят на повече от 50 км далеч от дома си. Средствата по мярката се отпускат за не повече от 12 месеца, като размерът им за тази година е до 200 лв. месечно.

Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър


Нова информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе с учениците от седми и осми клас от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” - Обзор. Проявата бе организирана преди дни от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и училищното ръководство на Обединеното училище, свързана с Европейския ден за борба с трафика на хора.
Часът откри секретарят на Местната комисията за борба с трафика на хора – Бургас Росица Янева, която обясни, че тази година кампанията ще премине под мотото „Ако се хващаш на работа в чужбина, не се хващай на въдицата! Работата в чужбина може да е капан“.

Публикувано на 03.11.2017 от Пресцентър Община Несебър


Поредната информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе с ученици от два девети класа на ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Организатор на събитието бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и Училищното ръководство на Професионалната гимназия. Срещата бе по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва през октомври.

Публикувано на 26.10.2017 от Пресцентър Община Несебър


В СУ”Любен Каравелов” – Несебър деца от различни възрасти в подходяща форма разшириха своите познания относно трафика на хора и придобиха умения за предпазване от въвличане в трафик.
И през тази учебна година ученици от гимназиален етап на обучение влязоха в класните стаи на по-малките ученици, като под формата на беседа и пряк диалог подробно изясниха понятието „трафик на хора”.

Публикувано на 19.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

ГРАФИК ЗА ПОСЕЩЕНИЯТА ПО НАСЕЛЕНИ МЕСТА
ОТ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ НА "ДИРЕКЦИЯТА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ" ПОМОРИЕ

ОТДЕЛ СЗ - ИЗНЕСЕНО РАБОТНО МЯСТО НЕСЕБЪР ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИПубликувано на 03.10.2017 от Пресцентър Община Несебър


На 1 октомври възрастните жители в Община Несебър отбелязаха своя празник с тържествени събирания. Както всяка година, кметът на Несебър Николай Димитров, посети лично повечето пенсионерски клубове и изрази своята дълбока почит и уважение към хората от третата възраст.
„Искам да Ви уверя, че общината винаги се е грижила за Вас и ще продължава и за в бъдеще, защото Вие сте с основен принос към развитието й през годините.

Публикувано на 02.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър уведомява своите граждани, че изнесеното работно място на ТП на НОИ в гр.Несебър, ул.Еделвайс“ базар “Лъки“ вече работи по график – веднъж седмично във вторник от 08:00ч. до 16:30ч. В случай, че денят е обявен за почивен, обслужването на граждани ще се извършва на първия следващ работен ден.
От 01.07.2017г. безработните лица имат възможност да подават заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица по електронен път, както и да получават уведомителни писма и разпореждания на посочен от тях електронен адрес и не се налага посещаването на офис на ТП на НОИ.

Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

За вас работодатели

Дирекция “Бюро по труда”- Поморие провежда процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на безработни лица

Дирекция “Бюро по труда”- Поморие уведомява работодателите от общините Поморие и Несебър, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през септември 2017 г., както следва:
Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат:
• безработни лица с трайни увреждания (чл. 51, ал. 2 от ЗНЗ) - свободни средства - 5196 лв.;
• безработни над 50-годишна възраст (чл.55а от ЗНЗ) - свободни средства - 2000 лв.;
Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7-дневен срок от публикуване на обявата (в периода от 01.09.2017 г. до 12.09.2017 г., включително).
Допълнителна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” - Поморие, както и на тел. 0596/22609

Публикувано на 30.08.2017 от Пресцентър Община Несебър
На 4.08.2017 г. от 10.30 ч. ще бъде открита приемна за гражданите от Община Несебър, с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация (КЗД).
На приемната, гражданите на общината ще имат възможност да поставят въпроси, свързани с дискриминацията, да изясняват своите права и задължения, регламентирани от Закона за защита от дискриминацията (ЗЗД). Приемната ще бъде организирана в залата в сградата на Община Несебър.


Публикувано на 31.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"