Архив новини - Социална политикаВ Община Несебър се проведе работна среща на тема „Реални проблеми – реални възможности за разрешаване“ по направление „Реални грижи за всеки – 2017/2021“. На заседанието присъстваха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ в Община Несебър, Радка Жекова от РСНЦ „Диабетни грижи“-Бургас, Дочка Коджабашева от Сдружение „Авигея Шаама“-Несебър и представители от пенсионерските клубове от населените места в общината.
На срещата Радка Жекова представи крайните резултати от скрининга, проведен през изминалата година.

Публикувано на 28.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Кметът Николай Димитров даде старт на курс по компютърно обучение за пенсионери в Несебър. Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в проявата отново са двете организации „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“, с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората. „Благодаря ви, че проявихте желание да организираме този курс за вас, благодаря и на нашите партньори в този проект - „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“.

Публикувано на 18.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Равносметка за свършеното по време на 10-годишното си управление направи кметът на Несебър Николай Димитров пред Обществения съвет в града, граждани и медии в салона на читалище „Яна Лъскова“. В снимков и видеоматериал градоначалникът обобщи множеството подобрения и проекти, успешно реализирани в морската община в социалната, образователната, здравната, културната сфера и в инфраструктурата. Сред новоизградените обекти, показани във видео по време на срещата, бяха: многофункционалната сграда на кметството в Кошарица (2011 г.), обществената сграда в Слънчев бряг (2016 г.), читалището в Обзор (2015 г.), многофункционалната сграда – Културен дом в Свети Влас (2013 г.), преизградена в оригиналната си визия сграда на едновремешното кметство в стария град (2014 г.), с което се запазва оригиналната й визия, площадът в Новия Несебър (2017г.), двустранна зрителска трибуна на градския стадион в Несебър (2017г.).

Публикувано на 15.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
ДИРЕКЦИЯ “СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” – ПОМОРИЕ

8200 Поморие, ул. “Солна” № 15; ( тел. (0596) 2-23-12; инф. oбсл.: 2-22-15; ) централа 2-52-40 ;2-47-24; ( факс: 2-58-42 * Е-mail: dsp-pomorie@asp.government.bg
Дирекция „Социално подпомагане” гр.Поморие обявява едно свободно работно място на длъжност социален работник в отдел ”Хора с увреждания и социални услуги” - Изнесено работно място гр. Несебър
по заместване
Изисквания за заеманата длъжност:
Образователна степен- висше бакалавър,
Професионална квалификация – хуманитарни , обществени , икономически и правни науки.
Професионален опит – не се изисква.
Допълнителна квалификация / обучение – компютърна грамотност.
Необходими компетентности:
Работа в екип - способност да работи с колегите си ефективно
Комуникативност – способност да организира работата си според сроковете.
ориентация към резултати – способност да планира , организира и контролира собствената си работа по начин ,осигуряващ възможно най – добър краен резултат.
Заявление и автобиография се подава в Дирекция „Социално подпомагане” Поморие на адрес : Гр.Поморие, ул. „Солна” № 15.
Тел. за връзка 0596 / 2 52 40

Публикувано на 11.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


В зала „Мелсас” днес бе организирана пресконференция във връзка с отчет и оценка на предоставяните услуги и резултати от реализацията до момента на проект „Подкрепа за независим живот на хората в неравностойно положение в Община Несебър чрез предоставяне на подкрепящи и интегрирани междусекторни услуги от Звено за услуги в домашна среда“, процедура BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“, финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2015-2020, изпълняван с финансовата помощ на Европейския социален фонд.

Публикувано на 07.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


С награждаване на дарители и съмишленици на каузата „Добротата в действие“, прожекция два тематични филма и демонстрация на противопожарна техника бе отбелязан Международният ден на доброволеца в Несебър. Събитието започна с обръщение на кмета на Несебър Николай Димитров, произнесено от сцената на читалище „Яна Лъскова“, където присъстваха и ученици от прогимназиален етап на СУ „Любен Каравелов“.
Градоначалникът поздрави присъстващите с днешния празник, благодари на всички, които подкрепят каузи и прояви на общината, свързани с доброволческо участие.

Публикувано на 05.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


На 07 декември 2017 г. /четвъртък/ от 13.30 часа в Заседателна зала „Мелсас”, намираща се в гр. Несебър, ул. „Ив. Вазов” № 12, ще се проведе пресконференция във връзка с отчет и оценка на предоставяните услуги и резултати от реализацията на проект „Подкрепа за независим живот на хората в неравностойно положение в Община Несебър чрез предоставяне на подкрепящи и интегрирани междусекторни услуги от Звено за услуги в домашна среда“, процедура BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“, финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2015-2020, изпълняван с финансовата помощ на Европейския социален фонд.

Публикувано на 04.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


УЧИЛИЩА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

Няколко училища на територията на Община Несебър отбелязаха с различни прояви Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.
В Професионалната гимназия по туризъм ,,Иван Вазов'' – Слънчев бряг бе организирана информационна кампания с раздаването на брошури по темата, лентички и презервативи. На учениците от 9 „а“ и 9 „б“ клас беше показан филм по темата - ''Ти гониш'', а след това с тях бе проведена дискусия по темата.

Публикувано на 01.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Община Несебър домакинства среща по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Проявата се състоя в СУ „Любен Каравелов” с участието на 25 несебърски младежи. По време на срещата беше представена презентация по тази актуална тема, подготвена от младежи от Бургас по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

Публикувано на 29.11.2017 от Пресцентър Община Несебър


Екипът на Център за обществена подкрепа - Несебър заедно с учениците от с. Оризаре и с. Гюльовца проведе беседа на тема „Стимулиране на толерантност в училище”. Целта бе децата да формират умения за изграждане на взаимоотношения в процеса на взаимодействие с обкръжението си на основата на сътрудничество и взаимно разбиране, на готовност за приемане на другите, на техните възгледи, привички, разбирания и пр., такива, каквито са. Проявата фокусира вниманието върху понятието „толерантност” и необходимостта да приемаме и уважаваме различните хора.Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"