Архив новини - ОбразованиеВ навечерието на Рождество Христово ученици от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър спечелиха куп медали на традиционното Коледно математическо състезание, което се проведе в Бургас.
В отборното класиране при седмокласниците представителите на несебърското училище Атанас Кръстев, Алекса Георгиева, Христо Банков, Зорница Ламбова, Цветина Киркова и Димитрина Цветкова спечелиха първото място и получиха купа и грамота. След тях се наредиха отборите на ОУ ”Братя Миладинови” и ОУ „Елин Пелин” от Бургас. В индивидуалната надпревара Атанас Кръстев завоюва златен медал.


Публикувано на 22.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Малки коледарчета от четири детски градини навестиха в три поредни дни сградата на Общинска администрация в Несебър, за да пожелаят много здраве, благоденствие и берекет на всички. Със своите вдъхновени изпълнения децата от ДГ „Калина Малина“, ДГ „Яна Лъскова“, ДГ „Моряче“ и ДГ „Слънце“, предизвикаха много усмивки по лицата на присъстващите и създадоха коледно настроение в делничните дни.


Публикувано на 21.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Родители и деца от група „Пчелица“ към ДГ „Калина Малина“ организираха благотворителен коледен базар в помощ на двойка от Несебър с репродуктивни проблеми. За благородната кауза бяха изработени коледни картички и украса, сурвачки, свещници и кулинарни вкусотии.
Благотворителният базар се състоя в музикалния салон на детската градина, където деца от група „Пчелица“ откриха проявата с музикален поздрав към всички присъстващи.

Публикувано на 21.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Равносметка за свършеното по време на 10-годишното си управление направи кметът на Несебър Николай Димитров пред Обществения съвет в града, граждани и медии в салона на читалище „Яна Лъскова“. В снимков и видеоматериал градоначалникът обобщи множеството подобрения и проекти, успешно реализирани в морската община в социалната, образователната, здравната, културната сфера и в инфраструктурата. Сред новоизградените обекти, показани във видео по време на срещата, бяха: многофункционалната сграда на кметството в Кошарица (2011 г.), обществената сграда в Слънчев бряг (2016 г.), читалището в Обзор (2015 г.), многофункционалната сграда – Културен дом в Свети Влас (2013 г.), преизградена в оригиналната си визия сграда на едновремешното кметство в стария град (2014 г.), с което се запазва оригиналната й визия, площадът в Новия Несебър (2017г.), двустранна зрителска трибуна на градския стадион в Несебър (2017г.).

Публикувано на 15.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Многофункционална зала „Демократос“ бе открита днес в ОУ „Св. СВ. Кирил и Методий“ в Свети Влас. Новата придобивка по своята същност е гъвкаво пространство, което дава свобода на учениците да изучават дисциплините, които ги вълнуват, и да развиват своите таланти. Зала „Демократос“ е сърцето на училището и събира деца от всякаква възраст, спомага за тяхната социализация в учебно и извънучебно време. Тя е социален хъб, учебен център, форум за дебати, кино, театрална зала, конферетна зала и неговата програма се определя със съдействието на учениците. В рамките на проекта е изграден компютърен кът за самоинициирано знание, в който основно място заема Кан Академия.

Публикувано на 14.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Кметът на Несебър Николай Димитров подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с ДФ „Земеделие“ за изпълнение на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър. Финансирането е осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Публикувано на 14.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Ученици от СУ „Любен Каравелов“, класирани на призови места в есенния кръг на международното състезание „Математика без граници“ и в първия дистанционен кръг на четвъртото издание на националното състезание по история „Моята родина“, приеха своите медали и грамоти от директора на училището Тодорка Желязкова. Освен отличията, децата получиха и похвали от ръководството на СУ „Любен Каравелов“, както и пожелания за още успехи. Наградените с медали от международно състезание „Математика без граници“ са:

Публикувано на 13.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


3288 лв. са събраните средства по време на благотворителния базар, който за 10-та поредна година се организира в най-голямото училище на територията на Община Несебър - СУ „Любен Каравелов“ Инициатор на събитието е БМЧК- Несебър, чийто ръководител е учителят от същото образователно заведение Паунка Русева. Събраната сума ще бъде разпределена по равно между 2-ма ученици, които имат нужда от финансова подкрепа.

Публикувано на 08.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


Със състезанията по баскетбол завърши есенния кръг на ученическите спортни игри в Община Несебър. Представителните отбори на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър, се представиха отлично, като съставите на момчетата и юношите се класираха за областните състезания.
Във възрастовата група V – VII клас момчетата безапелационно спечелиха първото място. Най-голям принос за това имат Ярослав Никонов, Георги Стоянов и Георги Архипов. Ярослав се изяви като най-добър реализатор в групата.

Публикувано на 05.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


УЧИЛИЩА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

Няколко училища на територията на Община Несебър отбелязаха с различни прояви Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.
В Професионалната гимназия по туризъм ,,Иван Вазов'' – Слънчев бряг бе организирана информационна кампания с раздаването на брошури по темата, лентички и презервативи. На учениците от 9 „а“ и 9 „б“ клас беше показан филм по темата - ''Ти гониш'', а след това с тях бе проведена дискусия по темата.

Публикувано на 01.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 следваща»

Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017

Новините от години 2014 и 2015 са с невалидни връзки на снимката и заглавието, поради преместването им в архив. Затова Ви молим, ако искате да отворите новина от посочените години да видите дата на желаната новина, да отидете в общия раздел Архив новини по години 2014 или 2015, да откриете новината по датата ѝ, и да използвате връзката под новината "прочети още>>"